József, aki magas vérnyomásra panaszkodik és elmegy az orvoshoz. Az orvos megvizsgálja és alaposan kikérdezi, majd a fiókjába nyúl és belemarkol a „hatóanyag nélküli pirulák” feliratú zacskóba.
- Itt egy marék tabletta. – mondja az orvos – Reggel kéket vegyen be, és igyon rá egy nagy pohár vizet! Délben egy nagy pohár vízzel egy sárgát vegyen be! Este, lefekvés előtt egy piros tablettára igyon egy nagy pohár vizet!
- Mi a bajom, doktor úr? - kérdezi aggódva József.
- Ön nem beteg, hanem szomjas, egész egyszerűen nem iszik elég vizet!

Ez a fenti doktor helyesen járt el, mivel a drága, mellékhatásokat is kiváltó vérnyomáscsökkentő felírása helyett kezelte a valós okot. Mivel az okot kezelte, már nem kellett kezelnie a tüneteket, mert azok el fognak tűnni. De manapság ilyen hozzáállást sajnos ritkán tapasztal az ember. Ellenben mi az, ami egy órán belül legalább kétszer harsan fel a televízióban?

"Székrekedése van? Nyomja el valamilyen tablettával! Hasogat a háta? Egy tabletta és már nem is érzi! Ha fáj a feje, akkor vegyen be egy fájdalomcsillapítót! Ízületi fájdalmai vannak? Szedjen rá gyógyszert!"

Egész iparág épült már a kiszáradás tüneteinek eltussolására. Badarság lenne elnyomni azokat a tüneteket, azaz jelzéseket, amiket a szervezetünk küld számunkra, mert nem itattuk meg. Ezzel csak rontunk a helyzeten. Addig, amíg szervezetünknek nem adtuk meg azt, ami ahhoz kell, hogy működjön, folyamatosan küldeni fogja nekünk a jeleket, jelzéseket, amik arra hivatottak figyelmeztetni, hogy valami nincs rendben. Ez a természet rendje.