Házi minierőmű telepítésének ígéretével közel 80 millió forint kárt okozott két szlovák csaló több mint száz károsultnak - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán a rendőrség honlapján, azt követően, hogy lezárult az ügyben a nyomozás.

A csalók egyikét elfogták, társa ellen pedig elfogatóparancsot adtak ki.
A rendőrségi közlés szerint a bűnözők 2015 és 2017 között fűtés- és áramdíjnullázó, 'környezetbarát házi energiatermelő rendszer' bérleti lehetőségét kínálták a károsultaknak.
Az ajánlat szerint a regisztrációs díjat befizetők ingatlanjaiba energetikai rendszert telepítenek, a többletenergia eladásából a bérlő jutalékban részesült volna. Az ígért 'korszerűsítés' azonban sehol sem kezdődött meg, a csalók pedig a befizetett pénzzel, összesen 77 millió forinttal leléptek - ismertették.


A budapesti nyomozók azonosították a gyanúsítottakat. Az eljárás során az is kiderült, hogy a csalók egyike 2014-ben - egy thaiföldi cég felhasználásával - kedvezményes repülőjegyek vásárlásának ígéretével követett el hasonló csalássorozatot. A férfi ellen csalás és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást, és a bíróság elrendelte a letartóztatását - közölte a rendőrség.

(a fotó illusztráció)

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!