Csökkentsd kaporral a vércukorszitedet! Nagyon hatékony!
Koleszterinszint-csökkentő hatása is van, de segít az erős fogak, csontok megtartásában és az izomzat növelésére.
15 / 18 db bejegyzés — 1. oldal
Koleszterinszint-csökkentő hatása is van, de segít az erős fogak, csontok megtartásában és az izomzat növelésére.
Egy új, izgalmas felfedezés hozhat reményt az elhízással és a 2-es típusú cukorbetegséggel küzdők számára. Kutatók szerint az olajbogyóban található természetes vegyület, az elenolsav, ígéretes hatást mutathat e két népbetegség kezelésében. Az elenolsav, amely az extra szűz olívaolaj egyik összetevője, képes lehet csökkenteni a vércukorszintet és elősegíteni a fogyást - olvasható a MedXpress hírportálon.
Tudod miért nélkülözhetetlen a szervezetünknek a szőlőcukor?Egy átlagos testsúlyú felnőtt szervezete kb. 120 g tiszta glükózt képes azonnal és tökéletesen felhasználni.
Hogyan termesszünk otthon sztíviát?A sztívia előnyei: A sztívia édesebb, mint a cukor, nem növeli a vércukorszintet, nem hizlal, elősegíti az immunitást, nem savasítja a szervezetet, számos egészségügyi előnye van, és könnyen termeszthető.
A cukorbetegség világszerte egyre több embert érint. Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint a diabéteszes betegek száma az elmúlt három évtizedben megháromszorozódott. Ebben a helyzetben különös jelentőséget kapnak azok a kutatások, amelyek természetes eredetű megoldásokat keresnek a betegség megelőzésére és kezelésének támogatására.
Ez a mediterrán növény nem csupán ínyenc csemege, hanem valódi egészségbomba is. Pajzsmirigyvédő hatásától kezdve a koleszterinszint szabályozásán át egészen a daganatos betegségek megelőzéséig - az articsóka számos módon támogathatja szervezetünk egészségét.
Gyógynövények a fűszerpolcról - A kardamonA konyhánkban használt fűszerek gyakran rejtett kincsek, melyek nem csupán ételeink ízét gazdagítják, de egészségünkre is jótékony hatással lehetnek. Sorozatunk első részében a kardamomot vesszük górcső alá, ezt az aromás fűszert, amely évezredek óta fontos szerepet játszik mind a gasztronómiában, mind a gyógyászatban.
Egy fügefa a háznál igazi áldás lehet, nem csak a gyümölcse, hanem a leveléből készült tea is nagyon egészséges. Ha vércukorszint problémáid vannak, csupán ezt a teát kell naponta innod.
Pár napos kúrával helyreállíthatod a koleszterinszintedet ezzel a fűszernövénnyel!Hatékonyabb a fokhagymánál! Csökkenti a vércukorszintet és a magas vérnyomást is!
A gyümölcsben és gyümölcslében természetesen előforduló fruktóz vajon ugyanolyan káros hatásokkal jár, mint a felesleges „ipari fruktóz” (étkezési cukor és magas fruktóztartalmú kukoricaszirup), és ha nem, miért nem?
Így harcolj a 2-es típusu cukorbetegség ellen 7 lépésbenHazánkban közel 800 ezer regisztrált cukorbeteg él és nagyjából 1-1,5 millióra tehető azoknak a száma, akik diabéteszesek vagy a betegséget megelőző utolsó stádiumban vannak, de mivel nem mennek el orvosi szűrővizsgálatra, így még nem diagnosztizálták őket. A rendszeres szűrések éppen ezért rendkívül fontosak, ugyanis aki nem változtat az életmódján, annál 5-10 év alatt szinte biztosan kialakul a 2-es típusú diabétesz.
Ingadozó a vérukorszint? Krómhiány is állat a háttérben!A króm olyan létfontosságú nyomelem, amely kulcsszerepet játszik a szénhidrát-anyagcserében és az inzulin működésében. Annak ellenére, hogy csak kis mennyiségben van jelen szervezetünkben, hiánya jelentős egészségügyi problémákhoz vezethet. Meglepően sok ember szenved króm-hiányban anélkül, hogy tudna róla.
A berberine egy különleges növényi hatóanyag, amelyet évezredek óta használnak a keleti gyógyászatban, mégis csak az utóbbi évtizedekben kezdett a nyugati tudomány is komolyabban foglalkozni vele. Ez az élénksárga alkaloid olyan meglepő tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek forradalmasíthatják a természetes egészségmegőrzés területét.
A mungóbab (Vigna radiata) az egyik legősibb, mégis méltatlanul mellőzött hüvelyes növény Magyarországon. Ez a kis zöld bab nemcsak kiváló fehérjeforrás, hanem rendkívül könnyen emészthető, sokoldalúan felhasználható, és számos egészségügyi előnnyel rendelkezik.
A fahéj több mint egy kellemes ízű karácsonyi fűszer. A Ceylon és a Cassia fahéj jelentősen különbözik összetételében és hatásaiban. Míg a Ceylon fahéj (igazi fahéj) biztonságosabb és kifinomultabb, addig a gyakrabban használt Cassia fahéj aktívabb hatóanyagokat tartalmaz, de nem veszélytelen. A két típus közötti különbség már a megjelenésben is észrevehető: a Ceylon fahéj világosabb színű és vékonyabb kérgű.