
Így készül a különleges ízű akáclekvár
Az üde, friss ízű akácvirág dzsem elkészítése nem bonyolult feladat. Kezdők is bátran belevághatnak!
7 / 7 db bejegyzés — 1. oldal
Az üde, friss ízű akácvirág dzsem elkészítése nem bonyolult feladat. Kezdők is bátran belevághatnak!
A tündéri szépségű Balaton-felvidéki faluban, Barnagon járva egy érdekes cégtáblán akad meg a szemünk: Mamka Lekvár - Kézműves lekvármanufaktúra. Mint megtudtam, olyan érdekességek készülnek itt, mint az ibolya szörp vagy a galagonya lekvár.
Tüskés ágai mögött a kökény igazi gyógyító kincset rejt. Ez a szerény külsejű cserje tavasszal hófehér virágaival, ősszel pedig kéklő bogyóival hívja fel magára a figyelmet. De több ez, mint egyszerű dísze a tájnak - a népi gyógyászat évszázadok óta ismeri jótékony hatásait. Cikkünkben végigkövetjük a kökény útját a virágtól a bogyóig, felfedezve, hogyan segítheti egészségünket ez a tüskés kis orvos az év minden szakában.
Ki gondolta volna, hogy a szőlő nemcsak frissen, hanem sütve is igazi ínyencség lehet? A sült szőlőlekvár egy olyan kulináris kaland, ami nemcsak az ízlelőbimbóinkat kényezteti, de a konyhában töltött időnket is lerövidíti.
Ki kell próbálni! Nincs ennél egyszerűbb módszer!
A szőlőből ugyanúgy készülhet lekvár, mint akármelyik gyümölcsből.
A sütőtököt előzetesen megsütjük, majd a héjától leválasztva kis kockákra daraboljuk. Az omlós, kockázott sütőtököt villával összetörjük ...