
Így edd a gyömbért, hogy igazán hatásos legyen! 5-6 szelet elég belőle!
Napi 5-6 vékony szelet elég, ha ezzel a módszerrel eszed.
15 / 37 db bejegyzés — 1. oldal
Napi 5-6 vékony szelet elég, ha ezzel a módszerrel eszed.
A tavasz beköszöntével sajnos az allergiaszezon is kezdetét veszi sokak számára. A virágzó fák és növények pollenje kellemetlen tüneteket – tüsszögést, orrdugulást, szemviszketést, torokkaparást – okoz az allergiától szenvedőknek. Bár a gyógyszertári készítmények gyors enyhülést hozhatnak, sokan keresnek természetes alternatívákat, amelyek kevesebb mellékhatással járnak. Íme három hatékony, természetes módszer a tavaszi allergiás tünetek enyhítésére.
A ricinusolaj évszázadok óta ismert háziszer, amit nagyanyáink előszeretettel használtak számos egészségügyi és szépségápolási probléma kezelésére. Bár sokak számára elsősorban a hírhedt hashajtó hatása ismert, valójában ez a sokoldalú olaj számtalan jótékony tulajdonsággal rendelkezik, amelyek a modern korban is rendkívül értékessé teszik. Felfedezőútra indulunk a ricinusolaj világában, hogy megmutassuk, miért érdemli meg ez az ősi kincs a helyet a mai háztartásokban is.
A fekete szezámmag vagy más néven fekete szezám az ázsiai konyha és gyógyászat évezredek óta nagyra becsült alapanyaga, amely napjainkban egyre nagyobb figyelmet kap a nyugati világban is. Ez a kicsi, fekete mag nemcsak ízletes, hanem rendkívül tápláló és számos egészségügyi előnnyel rendelkezik, a fiatalító hatástól kezdve a csontok erősítéséig.
A vashiány a világ leggyakoribb tápanyaghiánya, amely különösen a nőket, gyermekeket és vegetáriánusokat érinti. Bár a vastabletta kézenfekvő megoldásnak tűnik, sokan tapasztalják, hogy nem hozza meg a várt eredményt. A vas felszívódása ugyanis rendkívül összetett folyamat, amelyet számos tényező befolyásol. Megértve ezeket a folyamatokat, hatékonyabban küzdhetünk meg a vashiánnyal.
A gyömbér mind friss, mind szárított formában értékes fűszer- és gyógynövény. De vajon melyik a jobb választás? A válasz nem is olyan egyszerű - mindkét formának megvan a maga erőssége.
A gyömbér évezredek óta ismert gyógynövény, amelynek népszerűsége napjainkban újra felívelőben van. Nem véletlenül, hiszen hatóanyagai, különösen a gingerolok és shogaolok, jelentős gyulladáscsökkentő és immunerősítő tulajdonságokkal rendelkeznek. A modern kutatások azonban rávilágítottak néhány olyan tulajdonságára is, amelyekről kevesebben tudnak. A gyömbér hatóanyagai között megtalálható illóolajok és antioxidánsok összetett módon hatnak szervezetünkre, egyszerre több szervet és rendszert is befolyásolva.
A tündéri szépségű Balaton-felvidéki faluban, Barnagon járva egy érdekes cégtáblán akad meg a szemünk: Mamka Lekvár - Kézműves lekvármanufaktúra. Mint megtudtam, olyan érdekességek készülnek itt, mint az ibolya szörp vagy a galagonya lekvár.
A gyömbér közkedvelt gyógy- és fűszernövény, azonban úgy tűnik minél inkább kezdjük felfedezni jótékony hatását, annál drágább lesz.
A kömény, sokak számára ismerős ízesítő, nem csak a konyhában játszik fontos szerepet, hanem kiemelkedő egészségügyi előnyökkel is rendelkezik. Ezeket a kis magokat évszázadok óta használják gyógynövényként és hagyományos orvoslásban is. A kömény rendkívül sokoldalú és ízletes fűszer, amely nemcsak az ételeknek kölcsönöz egyedi aromát, de számos jótékony hatást is hordoz magában.
A kávé hatásairól már mindenki hallott, azonban arról már kevesebben, hogy bizonyos fűszerekkel felturbózhatjuk a reggeli koffeinadagunkat.
A gyomnövények hívatlanul jönnek, emiatt nem is fogadjuk őket szívesen. Mindenféle eszközzel igyekszünk kiirtani őket. De vajon jól tesszük?
A hagyományos kínai gyógyászat szerint minél gyakrabban masszírozzuk hasunkat - főként a köldök tájékán lévő akupunktúrás pontokat - az emésztőszervek működése stimulálódik, anyagcserénk felgyorsul, így a székrekedés is megelőzhető.
Sokan reggelente kihagyják a reggelit, és helyette egy erős kávéval indítják a napjukat, majd rohannak munkába. Azonban nem ritka, hogy később fájni kezd a gyomruk, és ennek oka lehet az elfogyasztott kávé.
A gyomorégés egy erős fájdalom a torok és a nyelőcső és a gyomorszáj környékén. Gyakran sav kerül a szájüregbe is, ami keserű és kellemetlen ízt okoz. A gyomorégés meglehetősen gyakori probléma, amely időről időre - egy jó étkezés után -, talán mindenkit meggyötör. A probléma az, ha rendszeresen visszatér.