
Kandírozott virágok és szirmok: egyszerűbb mint gondolnád
Az ehető virágok nagyon finomak, de hamar elvesztik a frissességüket, szép külsőjüket. Ha desszerteket díszítenél virággal vagy szirommal, kandírozd őket.
4 / 4 db bejegyzés — 1. oldal
Az ehető virágok nagyon finomak, de hamar elvesztik a frissességüket, szép külsőjüket. Ha desszerteket díszítenél virággal vagy szirommal, kandírozd őket.
A pálmaliliomként is ismert yucca nem csak dekoratív dísznövény - hanem különleges, ehető virágokat is hoz, amelyek igazi kulináris különlegességnek számítanak. De vajon magyarországi körülmények között virágzásra bírható-e ez az ősi növény?
Az apró pirosas-lilás virágairól és leveiről könnyen felismerhető piros árvacsalán az ajakosvirágúak rendjébe tartozik. Igénytelen, általában mezőkön, utak mellett, szántók környékén nő, de kertekben is lehet vele találkozni. Az árvacsalán számos gyógyhatással rendelkezik. Mire jó az árvacsalán? Többek között, ha a leveleit vágott sebre tesszük, csillapítja a vérzést, és gyorsítja a regenerációt. Emellett vízhajtó, gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatással is rendelkezik.
Útmutatónk segítségével a kísérletező kedvű háziasszonyok feldobhatják a hétköznapi ételeket.