A neves moszkvai professzor, Szergej Bubnovski, megosztotta innovatív módszerét, mely az immunrendszer erősítését szolgálja.

A professzor szerint a hideg-meleg váltakozó zuhany, a hideg fürdő, és a jégfürdő a lábak számára, mind-mind olyan eljárások, amelyek nagyban elősegítik az immunrendszer erősödését. Azt állítja, hogy munkánkból hazatérve tegyük a lábunkat 10-15 másodpercre jégfürdőbe, ez erősítheti az immunitást és segíthet az influenza elleni küzdelemben!

Egy másik erre vonatkozó angol tanulmány kimutatta, hogy a napi hideg zuhany képes növelni a fehérvérsejtek számát, ami köztudottan segít a betegségek leküzdésében.

Az Egyesült Királyságban működő egyik egyetem kutatói arra a felfedezésre jutottak, hogy a hideg vízzel történő zuhanyzás alkalmával, a testünk megpróbál felmelegedni, az anyagcsere felgyorsul, ami által az immunrendszer fellendül, és ez növeli a fehérvérsejtek számát.

Egy német tanulmány kimutatta, hogy a téli hideg vízben való úszás néha oxidatív stresszhez vezet. Ha ez azonban mégis rutinná válik, akkor egy antioxidáns reakciót vált ki, mely által a test, amint hozzászokik a hideg vízhez, jobban képes lesz megbirkózni az oxidatív stresszel.

De mit is tehetünk az immunrendszer erősítése céljából?

1. módszer

Öntsünk hideg vizet a fürdőkádba vagy egy edénybe. Ezután adjunk hozzá néhány jégkockát, és tartsuk a lábainkat a vízben 10-15 másodpercig. Ezt az eljárást minden este meg kell ismételni lefekvés előtt, mivel nagyon hasznos a gyengült immunitás esetén.

2. módszer

A normál hőmérsékletű vízzel tusolás után engedjünk hideg vizet a lábainkra. Az eljárást kétszer ismételjük meg. Az elején biztos nehezünkre esik, de ha hozzászokunk nagyszerű hatással lesz a szervezetünkre. A hideg vizes zuhanyzás az elején csak pár másodperc legyen, később érezni fogod, hogy mennyit bírsz. Fél perc elég!

Ne félj, a fenti módszerektől nem fogsz megfázni! Az "ellustult" immunrendszeredet viszont azonnal bekapcsolod!