A történelmi korok emberei az egész világon ismerték a réz áldásos hatását, és réz ékszereket viseltek. Ősi egyiptomi, görög, római, perzsa, hindu és azték írások számolnak be alkalmazásáról. Az egyiptomiak az Örök Élet szimbólumával jelölték e nagyszerű elemet.

Nagymamáink korában még rézedényeket használtak főzéshez, rézből voltak a kilincsek. A tradicionális kultúrákban a mai napig előszeretettel használják ezt a fémet. A réz fontos biokémiai szerepére az utóbbi évtizedben derült fény. Az ókori szokások már a hetvenes években visszatértek, amikor szerte a világon hódított a réz karperecek divatja. Ekkor még nem voltak tudományosan megalapozott tények, az emberek egyszerűen saját tapasztalataik és a természetgyógyászok ajánlása alapján döntöttek e mellékhatások nélküli terápia mellett, főleg az ízületek megóvása és egészségének helyreállítása végett.

Angliában, ahol a golf rendkívüli népszerűségnek örvend, és ahol a Sabona cég több mint negyven évvel ezelőtt a legjobb minőségű, eredeti vörösréz karkötők gyártásába fogott, az ismétlődő mozdulatok miatt oly gyakran ízületi problémára panaszkodó profi golf játékosok vörösréz karkötőket kezdtek hordani, és a bőrön keresztül szervezetükbe kerülő réznek tulajdonították gyógyulásukat. A Sabona karkötői világhírnévre tettek szert. Viselői nemcsak ízületi panaszaik jobbulásáról, hanem legkülönfélébb egészségügyi állapotuk javulásáról, helyreállásáról is beszámolnak.
Carl Keen, a táplálkozástudomány professzora a kaliforniai egyetemen úgy nyilatkozott, hogy a rézhiány azért játszik szerepet a reumás arthritis létrejöttében, mert a szervezet réz nélkül nem tud előállítani két fontos enzimet. Az egyik ilyen a lizil dioxidáz. Ennek a kötőszövetek létrejöttében van fontos feladata. A másik a szuperoxid dizmutáz, amely mérsékli az ízületi gyulladást és semlegesíti a káros hatású szabadgyököket, amelyek szövetkárosodást válthatnak ki.
Vizsgálatok szerint a réz elősegíti az egészséges ízületek és idegek kialakulását, csökkenti a test savasságát, meggyorsítja a gyógyulási folyamatokat és növeli az energiatermelést.
A szervezet megfelelő rézszintjének fenntartása továbbá azért is alapvető fontosságú, mivel ez a nyomelem erős vírus-, baktérium-, gombaölő tulajdonságokkal bír és fontos szerepet játszik az immunrendszer működésében, a csontok szilárdságának fenntartásában, a vörös vértestek és a fehér vérsejtek képzésében, a vérnyomás és a koleszterinszint beállításában, az oxidációs és a gyulladásos károsodások elleni védekezésben, az egészséges szívműködés fenntartásában, a vas felszívódásában és szállításában és nem utolsósorban a csontritkulás megelőzésében.
A bőrön keresztül a réz kelát formában igen hatékony módon hasznosul - rendszerint hatékonyabban, mint szájon keresztüli alkalmazása esetén. Kutatások bizonyítják bőrön keresztül felszívódva gyulladáscsökkentő hatását.
A Sabona vörösréz karkötő viselése kitűnő módszer a réz pótlására, valamint a reumatikus fájdalmak és ízületi gyulladás enyhítésére. Mágneses vagy mágnes nélküli változatban is kapható. A mágnesek, szintén fájdalomcsillapító hatásúak és fokozzák a keringést, miáltal több oxigén és tápanyag jut a szövetekhez.
Egy rézkarkötő csak annyira hatékony, amilyen minőségű rézből készült. A sárgaréz karkötők nem alkalmasak a réz pótlására.
A Sabona vörösréz karkötő nem tartalmaz nikkelt, illetve más szennyezőanyagokat, amelyek az ipari rezekben és egyes réztermékekben előfordulhatnak. Ezek az anyagok hosszú távon egészségkárosodást válthatnak ki. A Sabonát a legmagasabb minőségű, legtisztább, mégis különleges összetételű, gyógyászati célra alkalmas vörösréz jellemzi. Az eredeti Sabona karkötő rugalmas, formája a csuklóhoz igazítható és Sabona vésettel van ellátva. CE jelölésű, I. osztályba sorolt gyógyászati segédeszköz.

Forgalmazza / megrendelhető:
Tel.: (1) 349-9048 Solstar Kft. 1132 Budapest, Csanády u. 4.
www.solstar.hu
Viszonteladókat is kiszolgálunk!

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!