Ezeknek a rovaroknak a túléléshez vérre van szükségük, és nem is gondolnánk, hogy mennyire válogatósak!


Kinek ne keserítették volna már meg a nyaralását, vagy az esti sütögetését ezek a veszedelmek? Imádják a tócsákat, a tavakat, az esővízhordókat.

Szerencsére a mi éghajlatunk nem kedvez a nagyszámú szúnyogfajok kifejlődésének. Hála ennek a ténynek, nálunk nem fejlődtek ki olyan fajok, mint Afrikában vagy Ázsiában, azok ugyanis elég veszélyes fertőző betegségeket terjesztenek, mint a malária, sárgaláz vagy a Zika-vírus. Itthon ezeknek a betegségeknek az előfordulása igen alacsony.

Ha többször megcsípnek minket elgondolkodhatunk azon, hogy vajon miért mi lettünk a kiválasztottak. Tudósok bebizonyították, hogy nem véletlenül minket találnak meg, minket nézett ki magának! De miért is?

0-s a vércsoportod? Akkor megszívtad! Vagyis a szúnyogok fogják, mert imádják ezt a típusú vért. A szúnyogokat fele annyira csalogatja az A vércsoport. És valamiért jobban szeretik a nőket mint a férfiakat. Ennek az oka a női nemi hormonok, aminek érzik az illatát.
DE ami a legjobban vonzza a szúnyogokat az nem más, mint az izzadság, és az általunk intenzíven kibocsátott szén-dioxid, vagyis amit kilélegzünk.

Vagyis a sportot űzők és a nagyobb túlsúllyal rendelkezők is ki vannak téve a veszélynek.
 

Célpontok még a terhes nők, akiknek a megnövekedett szén-dioxid mellett a testhőrmérsékletük is magasabb.
Ezek mellett érdemes megjegyeznünk azt, hogy lehet idegesítenek minket, és kellemetlenné teszik az életünket, de szerves részei az ökoszisztémának. Ha ők nem lennének, akkor gondban lennének a madarak, a denevérek és a szitakötők.