Szerencsére egyre többen gondolkodunk felelősen a bolygónkkal kapcsolatban. A Napvirág Manufaktúra a kezdetektől környezettudatos kis családi vállalkozásként működik, ahol nem csak arra figyelnek, hogy a termékek természetes összetevőkből készüljenek, de hogy azok csomagolása is műanyagmentes, újrahasznosítható legyen. A kínálatban pedig idén ősztől már megtalálhatóak a zero waste életmód kollekció termékei, mint például a bambuszfogkefék vagy kókusz mosogatószivacsok.

Ne hagyj nyomot

Mára már nem titok, az éghajlatunk drasztikusan változik, és erről mi emberek tehetünk. Ám mi vagyunk azok is, akik ezt visszafordíthatjuk, akik lépéseket tehetünk azért, hogy gyermekeink, unokáink egy élhető bolygót kapjanak örökségül. A Napvirág Manufaktúránál azt vallják, hogy igenis minden lépés, akármilyen pici is az, számít. Éppen ezért, amellett hogy termékeik csomagolása műanyagmentes és újrahasznosítható, bevezettek egy új termékcsaládot.

Bambusz, kókusz és kender

A Zero waste életmód termékcsoport igazán különleges, hiszen ezen kollekcióban található termékek, mint amilyenek a fogkefék, mosdókesztyűk, törlőkendők, csipeszek, fogvájók, fogselymek, hajkefék is, egyedülálló módon természetes anyagokból készülnek, mint amilyen a bambusz, a kókusz vagy a kender. Ezek az elsősorban testápoláshoz elengedhetetlen termékek minden háztartásban ott vannak. Érdemes kicserélnünk, lecserélnünk műanyag fésűinket, szivacsainkat sorban mind, melyek mellé a környezettudatosságon túl egyfajta szemléletváltozás is tartozik. Amikor természetes anyagokból készült tárgyak vesznek minket körbe és a napi használat során érintjük, használjuk őket, mi magunk is közelebb kerülünk a természethez, de valójában önmagunkhoz is. Hiszen sokkal barátságosabb, kellemesebb érzés, egy olyan hajformázó fésűvel készíteni a frizurát, gyermekeink haját fésülni, mely már tapintásában, kinézetében is természetes, hiszen fából készült. Ami a hajformázó fésűket és keféket illeti, hogy csak egy terméket emeljünk ki, a német márkájú Kost Kamm a garancia arra, hogy magas minőséggel, odafigyeléssel és gondossággal, natúr fából gyártott termékek között mindenki megtalálja a hajához illőt.

A Zero waste életmód termékcsaládban továbbá helyet kapnak a gyorsnövésű bambuszból készített fogkefék és fültisztító pálcák, mely utóbbiak végein bio pamut található, de a kókuszrostból készített természetes mosogatószivacsok, a kenderből készült narancsbőr ellenes fürdőkesztyű ugyanúgy, mint az üvegmosó- vagy körömkefék, melyek sörtéi a fibrisz növényi rostból készülnek és nagy teherbírásúak.

A legtöbben nem is tudják sajnos, hogy ezen természetes, jó minőségű termékek árai abszolút versenyképesek, sőt néha kedvezőbbek is műanyag társaiknál, hiszen hosszabb ideig használhatjuk azokat, majd kidobásuk után lebomlanak, komposztálhatóak.

 

Élj te is zöldebben, válaszd a Napvirág Manufaktúra zero waste életmód termékeit, melyekkel Te magad is teszel a bolygónkért, melyek választásával Te magad is felelősséget vállalsz gyermekeink jövőjéért.

Élj lassabban, élj zöldebben, és ne hagyj nyomot.

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!