Régóta ismert biológiai tény, hogy a csírázó magvakban, amelyeknek teljes mértékben fedeznie kell  a szárba szökkenő növény energia- és nyomelem-igényét a növekedés első fázisában, példa nélkül álló koncentrációban találhatók különféle fehérjék és ásványi anyagok. A sörélesztő-gombák ezen a rendkívül gazdag táptalajon szaporodnak, és ettől válik a malátán nevelt, majd elölt gombatenyészetből létrehozott sörélesztő teljesen egyedi tulajdonságokkal rendelkező táplálékká.

A BIOFORM sörélesztő közel ötven százalékban tartalmaz természetes fehérjét és megtalálhatók benne az úgynevezett esszenciális (nélkülözhetetlen) aminosavak, vagyis a fehérjék azon építőkövei, amelyeket a szervezet nem tud előállítani, ezért külső forrásból kell pótolni őket. Másik különleges tulajdonsága az, hogy nukleinsavakat tartalmaz, ami elősegíti a fehérjék optimális felszívódását. Rendkívül könnyen hasznosuló fehérjetartalma mellett a sörélesztőben megtalálhatjuk szinte az összes B-vitamint, ráadásul a megfelelő arányban, valamint számos nyomelemet, például vasat, mangánt, rezet, cinket, szelént, foszfort, kalciumot, krómot, jódot és magnéziumot. Ezek a nyomelemek aminosavakhoz kötve találhatók benne, ami pontosan az a forma, amit a szervezet azonnal hasznosítani tud. Nem véletlen, hogy egyre több táplálkozási tanácsadó van azon a véleményen, hogy a sörélesztőt ugyanúgy mindennapi táplálkozásunk szerves részévé kellene tenni, mint a kenyeret vagy a zöldségeket. Ezek az alkotóelemek többnyire mikro-mennyiségben vannak jelen a sörélesztőben, a BIOFORM sörélesztő azonban a napi beviteli referencia érték szerint tartalmaz B1-vitamint és folsavat. A B1-vitamin, azaz tiamin részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere folyamatokban, hozzájárul az idegrendszer normál és a szív megfelelő működéséhez valamint hozzájárul a normál pszichológiai funkció fenntartásához. A B9-vitamin, a folsav hozzájárul a normál vérképződéshez, az immunrendszer megfelelő működéséhez, a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez és a tiaminhoz hasonlóan a normál pszichológiai funkció fenntartásához.
Bár a legtöbb élesztő, sörélesztő használata candidás betegeknek nem ajánlott, a különleges hőkezelésű BIOFORM sörélesztőt candidások is fogyaszthatják.
A BIOFORM nem ökológiai tanúsítás, hanem márkanév, bejegyzett védjegy. A BIOFORM sörélesztő az idő próbáját kiállt minőségű termék, Magyarországon 1992 óta van forgalomban.

 

Forgalmazza a Solstar Kft.
Keresse a patikákban, fitotékákban,  natura- és bio-boltokban!
www.solstar.hu
További információ:
06 70 202 93 85