Gyakran sikerül savanyú, éretlen gránátalmát választanod? Tarts be ezt a négy pontot, és garantáltan édes gyümölcsöt vihetsz haza!

1. Keressük azt a gránátalmát, aminek mély piros színe van, és ez a szín egész felületen egyenletes. A világos színű gránátalma általában még nem érett vagy túlérett. A sötétebb foltok is a túlérettségről árulkodnak.

2. Érezd a gránátalma súlyát is. Vegyük kézbe és így méregessük. Minél nehezebb a gránátalma, annál több benne a mag és annál zamatosabb.

3. Nyomjuk meg óvatosan a külső héjat a hüvelykujjunkkal. Ha a gránátalma érett, akkor annak felülete bőrszerű és nem túl száraz. Ha a bőrön repedéseket látunk vagy horpadást, akkor valószínűleg a belső tartalom is kiszáradt.

4. Kopogtasd meg finoman a mutatóujjaddal. Az érett gránátalma általában kongó hangot ad, hasonlóan egy fém dobozhoz.

 

 

 

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!