Miért éppen az alfát választottuk klubunk névadójának? Mert a mai magyar lakosság alfa agyhullám hiányban szenved, mely szorongást, a tűréshatár csökkenését, cukorbetegséget, magas vérnyomást, álmatlanságot, görcsös fájdalmakat, tanulási nehézségeket, szénhidrátéhséget és elhízást okoz.

Az agyhullámok egész életünkre kihatással vannak, meghatározzák, hogy éber vagy relaxált állapotban vagyunk-e, esetleg éppen mélyen alszunk. Bizonyos agyhullámok felelősek egyes, az agyban lévő kémiai folyamatért, melyek befolyásolják pl. a memóriát, hangulatunkat, figyelmünket és az immunrendszert is.

Az agyhullámok szervezetünket az alább módon befolyásolja:
Béta agyhullámok: e cikk olvasása közben Ön béta állapotban van, ez a normál éberségi állapot, a koncentráció, figyelem, aktivitás, de egyben az idegesség és túlpörgés szintje is
Alfa agyhullámok: zenehallgatás, tévénézés valamint relaxáció alatt alfában vagyunk, a vegetatív idegrendszer és hormonjaink ekkor szabályozhatók, viszont a túl sok alfa felelős lehet a rossz hangulatért vagy a hiperaktivitásért is.
Téta agyhullámok: kreativitás, memória, hipnózis és az álmok szintje, jól működő téta képessé tesz a napi események feldolgozására, nagy szerepe van a tanulás utáni memoralizálásban.
Delta agyhullámok: mély alvásban többségében delta agyhullámokat termelünk, újratöltjük szervezetünket energiával.

A kívánt agyhullámot az agytréner készülékkel tudjuk elérni, mely az érzékszerveinken keresztül stimulálja agyunkat. A kezelés során egy kényelmes fotelben elhelyezkedve szemüveget és fejhallgatót használunk a stimulálásra. Ez az ún. fény-hang terápia, mely egy passzív relaxációs technika, szemben a meditációval és agykontrollal nem igényel semmiféle koncentrációt vagy aktivitást a résztvevőtől, ezzel csökkentve az abbahagyás lehetőségét. Sokan azért nem tudnak relaxálni – mely a közhiedelemmel ellentétben nem csupán fekvést, „lustálkodást” jelent, hanem a szervezet regenerálódásának, kedvező kémiai folyamatok (pl. endorfin, azaz boldogsághormon szabadul fel) beindulásásának is a feltétele -, mert a napi stressz hatására képtelenek ellazulni. Az agytréner azonban átveszi ezt a feladatot és erőfeszítés nélkül a megfelelő állapotba juttatja használóját.
A különböző testi és lelki problémák kezelése mellett agytréninggel növelhető a tanulás hatékonysága, a nyelvtanulás ideje felére csökkenthető és a vizsgákra való felkészülésben is sokkal egyszerűbbé válik.
Minden esetben egyénre szabott terápiát állítunk össze, mely egy nagyjából egy órás állapotfelméréssel kezdődik. Ez fogja a későbbi terápia alapját képezni. A következő felmérésig (6 hét) legalább 3 naponta kell a készülék programjait ismételni akár otthon saját vagy bérelt készülékkel illetve központunkban. Mindenképpen érdemes készülék vásárolni vagy bérelni amennyiben a családban többen is szeretnék az agytrénert használni, illetve ha a központunkba való rendszeres bejárás nem megoldható. Az Alfa Klub legújabb szolgáltatása a cégek részére végzett állapotfelmérés, tanácsadás, mely a munkatársak mentális állapotának, teljesítőképességének javítását tűzi ki célul. Ebben az esetben az agytréner a helyszínen végzi a felméréseket, mely személyenként 30 percet vesz igénybe.

www.alfaklub.hu
1173 Budapest, Esztena u. 3.
+36 70 397 2580