
A grépfrút magjának hasznosítása
A grépfrút magját sokan kidobják, pedig ez az apró melléktermék értékes természetes fertőtlenítő és gyógyhatású anyagok forrása. Megfelelő feldolgozással számos területen hasznosítható.
6 / 6 db bejegyzés — 1. oldal
A grépfrút magját sokan kidobják, pedig ez az apró melléktermék értékes természetes fertőtlenítő és gyógyhatású anyagok forrása. Megfelelő feldolgozással számos területen hasznosítható.
A tárkony nem csak egy fűszernövény a sok közül - karakteres íze és értékes gyógyhatásai miatt érdemes közelebbről is megismerni ezt a sokoldalú növényt. Francia és orosz konyhák kedvelt fűszere egyben értékes gyógynövény is.
A dió értékes és egészséges csemege, de sajnos hajlamos az avasodásra. Az avas dió nem csak kellemetlen ízű, de egészségre káros anyagokat is tartalmazhat. Szerencsére megfelelő tárolással hosszan megőrizhetjük frissességét.
Maga a szó valóban az utóbbi időben lett közismert, de biztos vagyok benne, hogy már mindenki evett fermentált zöldséget, hiszen a savanyúkáposzta is az. De sokan már bizonyára készítettek kovászos uborkát, ez azt jelenti, hogy már sikerült fermentálni. Ezek a savanyúságok nem véletlenül népszerűek. Azon kívül, hogy finomak, az emésztésre való jótékony hatásukat is sokan tapasztalták. De hogyan, mitől is működik ez?
A tojás nem nevezhető olcsónak mostanában, ezért kimondottan jó dolog, ha felfedezünk egy tuti módszert, amivel sokáig eltartható. Ha sikerül jó áron, nagyobb mennyiségű házi tojáshoz jutnunk, bátran nekiláthatunk eltenni későbbre.
A tejtermékekről köztudott, hogy elég hamar megromlanak, és a sajtok kivételével nem érdemes nagyobb mennyiséget vásárolni belőlük még akkor sem, ha esetleg akciós áron jutunk hozzá.