#csípős

2 / 2 db bejegyzés — 1. oldal

Chilion.hu a csípős ízek szerelmeseinek

Chilion.hu a csípős ízek szerelmeseinek

Szeretjük a csípőset, mert különleges érzést nyújt. A chili fogyasztásakor a kapszaicin nevű vegyület aktiválja a hőérzékelő receptorainkat, ami olyan érzést kelt, mintha valóban égne a szánk. Ez az élmény endorfinok és dopamin termelődését serkenti, melyek boldogságérzetet keltenek. Ezért van az, hogy sokan függővé válnak a csípős ízek iránt, mert az élmény maga örömet okoz.

Forró és tüzes és csípős

Forró és tüzes és csípős

A chilipaprikáról legtöbbünknek ezek a szavak jutnak eszébe. Jótékony hatásairól már kevesebb szó esik, pedig számos tekintetben segíti testünk egészséges működését. A paprika erősségéért és szervezetre gyakorolt hatásáért a benne rejlő kapszaicin a felelős, melynek mértéke annak erősségét is meghatározza.

  • «
  • 1