A tiszta, növényi illóolajok (nem olcsó illatolajok) természetes vegyületei riasztják a rovarok többségét, így mindig bevethetőek. A legjobb, ha mindegyik illóolajat pumpás flakonba töltött vízbe tesszük, így elkerüljük a felesleges bőrirritációkat. Példa: egy 2 dl-es szórófejes flakonba tehet 10-15 csepp illóolajat, lehet egy vagy többféle is a vízben, annál hatékonyabb.

1. Citromos eukaliptuszolaj- Vietnámi eukaliptusz

A mirtuszfélék családjába tartozó citromos eukaliptusz leveleiből és hajtásvégeiből előállított illóolaj az egyik legkiválóbb természetes rovarriasztó szernek számít. A vietnámi eukaliptusz magas tisztító hatású természetes vegyületei: citronellált és citronellolt tartalmaz, ezért ideális a felületek fertőtlenítésére, tisztítására is. Három év alatti gyerekeknél ne használja!

2. Citronella Esszenciális Olaj 

Erőteljes kártevő  taszító hatású, a Citronella olaj távol tartja a rovarokat, csúszómászókat a háztól, a szúszogokat és bogarakat bőréről és a ruhájától. Ideális  kempingezéshez, túrázáshoz és nagy kirándulásokhoz a szabadban-elfedi az emberi illatokat amit a rovarok vonzónak találnak. Az olajkomponensek közé tartozik citronellal és geraniol, amelyek jó a felületek tisztításhoz az otthonon belül és kívül. 

3. Citromfű Esszenciális Olaj 

A citromfű leveleiből készített illóolaj görcsoldó és idegnyugtató hatásárú, de véd a szúnyogoktól is, nem véletlen, hogy rovarriasztó szerek alapanyagaként használják. A citromfű-illatgyertyák szintén segítenek távol tartani a hívatlan vendégeket. Illóolajában található aldehidek a citromfű  természetes rovarriasztó vegyületei.

4. Geranium- Muskátlirózsa 

A muskátli illóolaja hasznos lehet a rovarok természetes taszítására. Tegyen egy cseppet egy vattacsomóba, és tegye olyan sarkokba, ahol rovarok találhatók. Ha kint kertészkedik, használjon Geranium illóolajat, hogy távol tartsa a rovarokat. Szúnyogriasztó keverék összetevőjeként 2-4 órán keresztül is távol tarthatja a vérszívókat. 

5. Teafaolaj  

Az egyik legismertebb illóolajnak számító, Ausztráliából származó teafaolaj elsősorban fertőtlenítő, gombaellenes és gyulladáscsökkentő hatásai miatt népszerű, de friss kutatások úgy találták, hogy a szúnyogok, a legyek és a muslincák ellen is kiváló védelmet biztosít. Használja rovarcsípések ellen vagy utána a csípésre kenve-fújva.

6. Kakukkfű Esszenciális Olaj 

A kerti kakukkfű többek között fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő és a bőr vérkeringését serkentő hatású, de emellett a szúnyogokat is sikeresen távol tartja. Illóolajából védőolajat és spray-t is könnyen készíthet.

7. Levendula Esszenciális Olaj 

A levendula illóolaját talán mára mindenki ismeri. Amellett, hogy kiváló a bőrápolásban, gyulladáscsökkentő, gombaölő és immunrendszer-erősítő hatással rendelkezik, a levendulaolaj – erős illatának köszönhetően – a rovarok ellen is bevethető.

8. Borsmenta Esszenciális Olaj 

Fertőtlenítő, féregűző hatású, ám a rovarok sem szeretik: elűzi a rovarokat, de még a pókokat is. Gyerekeknél 5 éves kor alatt ne használja sem bőrre permetezve, sem diffúzorban.

9. Bazsalikom Esszenciális Olaj  

A bazsalikom is bizonyítottan természetes rovarriasztó. A bazsalikom nagy mennyiségű larvicidot tartalmaz, amely rovarölő szer.

10. Neemolaj 

A trópusi területeken honos neem, azaz indiai orgona termésének magjából préselt olaj - gombairtó és rovarölő szerként. Gyakran ajánlják természetes szúnyogriasztóként is. Próbálja ki!

A 100% természetes illóolajokat keresse a www.esszenciaolajok.com webáruházban!