Sonja Mandic, az intézmény munkatársa elmondta, hogy a kölyök alultáplált és gyenge volt, ezért infúziót kapott. Hozzátette, hogy kisoroszlán 3-6 hónapos lehet. 

Az oroszlánkölyökről több videó is feltűnt a közösségi médiában, például olyan, amikor előbukkan a fűből és az útra lép, később pedig egy másik, ahol a rendőrök simogatják. Beszámolók szerint elfogása után barátságosan viselkedett, látszólag nem félt az emberektől. 

A vadon élő és ritka állatok csempészete és befogása a balkáni régióban széles körben elterjedt. A WWF 2022-es, a vadon élő állatokkal kapcsolatos bűncselekményekről szóló jelentése szerint Szerbiában a pintyfélék családjába tartozó madarak, illetve a regionális védelem alatt álló barnamedvék és az erdei teknősök tartoznak a leginkább célba vett fajok közé. Sokan tartanak egzotikus kígyófajokat, például pitonokat, ami eleve illegális. 

2020-ban az Oxpeckers Investigative Environmental Journalism és az Earth Journalism Network adatainak felhasználásával készült vizsgálat kimutatta, hogy Kelet-Európában virágzik az illegális vadállat-kereskedelem piaca.