1. Természetes rovarirtó 

Az összegyűjtött tojáshéjakat törjük össze, és szórjuk a kerti növények tövére. Ez elűzi a kártékony csigákat, vagy a kisebb gyíkokat, de a szaga riasztja az egyéb apró rovarokat is.

2. Felpuhítja a benőtt körmöket

Zúzzunk nagyon apróra, szinte porszerűvé néhány tojáshéjat. Pár csepp víz hozzáadásával készítsünk masszát, amit helyezzünk rá a benőtt körmöktől szenvedő ujjainkra. Hagyjuk hatni 10 percig, ez idő alatt a köröm és a gyulladt bőrrész is megpuhul. Emellett még ásványi anyagokat is bejuttatunk a körmeinkbe, védve azok egészségét.

3. Olcsó lefolyótisztító

Pár héját darabosra törjünk össze, majd öntsük bele a lefolyóba, utána engedjük meg a csapot és a víz segítségével a tojáshéjak eltávolítják a csövekben lerakódott zsíros szennyeződéseket, megszüntetik a dugulás.

4. Konyhai tisztítószer

Zúzzunk porrá pár tojáshéjat, keverjük össze almaecettel, és kész is házi készítésű, természetbarát súrolószer. Konyhánk bármely felületén használhatjuk.

5. Bőrviszketés ellen

Egy-két tojáshéjat tegyünk kevés almaecetbe. Két nap múlva a héjak megpuhulnak, és egy homogén állagú krém keletkezik. Ezzel kenjünk be a viszkető bőrünket. A kellemetlen érzés pár pillanat múlva megszűnik.