#fermentálás

4 / 4 db bejegyzés — 1. oldal

A medvehagyma számtalan meglepő titkot rejteget

A medvehagyma számtalan meglepő titkot rejteget

A medvehagyma tavasszal az egyik legnépszerűbb vadon gyűjthető növénnyé vált az utóbbi évtizedben. Sokan ismerik jellegzetes fokhagymaízét és szedik leveleit pestóhoz vagy salátákba, de e különleges növény számos meglepő tulajdonsága és felhasználási módja még a természetkedvelők előtt is rejtve maradhat. Fedezzük fel együtt a medvehagyma kevésbé ismert, de annál izgalmasabb oldalát!

Miért annyira divatos manapság fermentálni?

Miért annyira divatos manapság fermentálni?

Maga a szó valóban az utóbbi időben lett közismert, de biztos vagyok benne, hogy már mindenki evett fermentált zöldséget, hiszen a savanyúkáposzta is az. De sokan már bizonyára készítettek kovászos uborkát, ez azt jelenti, hogy már sikerült fermentálni. Ezek a savanyúságok nem véletlenül népszerűek. Azon kívül, hogy finomak, az emésztésre való jótékony hatásukat is sokan tapasztalták. De hogyan, mitől is működik ez?

Vitaminbombák a kamrából

Vitaminbombák a kamrából

Az őszi-téli hónapokban gyakran küzdünk a vitaminhiánnyal, pedig kamránk polcain ott sorakoznak a megoldások. Fermentált finomságok, gondosan szárított gyümölcsök és az ablakpárkányon nevelt friss csírák – mind természetes vitaminbombák, amelyek segítenek átvészelni a hideg időszakot. Nagyanyáink jól ismerték ezeket a praktikákat, mi pedig most újra felfedezhetjük őket, ráadásul a modern tudomány már azt is pontosan megmondja, miért olyan értékesek ezek a hagyományos módszerek.

  • «
  • 1