A koffein a világon a legelterjedtebb ajzószer, melyet pozitív hatásai mellett nem érdemes túlzásba vinni, hiszen egészségügyi problémákat is okozhat. Hatására éberebbek leszünk, javul a koncentrálóképességünk, azonban ezt a hatást csak akkor érezhetjük, ha esetenként fogyasztjuk. Az emésztőrendszerből felszívódik a vérbe, majd eljut az agyunkba, ahol kifejti élénkítő hatását. Ez a hatás azonban nem tartós: miután kiürült az agyunkból, hatása elmúlik. Ha azonban az agy hozzászokik a rendszeres koffeinadagjához, nélküle sokkal rozsdásabban mozog majd.
Ha megtaláljuk az egyensúlyt a kávéfogyasztásban, akár minden nap élvezhetjük remek hatásait, amit megemelhetünk, ha bizonyos fűszereket használunk. Akár az ízük, akár a hatásuk miatt, de ezeket a természetes ízesítőket mindenképp érdemes kipróbálnia annak, aki a kávé szerelmese.
Olvass tovább!
A teljes cikk elolvasásához online előfizetés szükséges.
Miről szól még a cikk:
- Gyömbér
- Így használjuk!
- Fahéj
- Így használjuk!
- Chili
- Így használjuk!
- Kardamom
- Így használjuk!
Most rendkívűli kedvezménnyel, ide kattintva Előfizetek
Az egy éves előfizetés a digitális Zöld Újságra csak 990!
Mit tartalmaz az előfizetés?
- A havonta megjelenő digitális Zöld Újság magazint 12 hónapont keresztül.
- Zöld Újság digitális lapszámainak archívumát.
- Hozzáférést a kiemelt cikkekhez.
- Heti egy hirlevelet.
- Partnereink által felajánlott exkluzív kedvezményeket, kuponokat.
Már előfizető vagyok, bejelentkezem.