15 / 26 db bejegyzés — 1. oldal
A reggeli kávé után visszamaradt zacc valódi kincs lehet - számos területen hasznosítható a szépségápolástól a kertészkedésig. Mielőtt kidobnánk, érdemes megismerni sokoldalú felhasználási lehetőségeit.
A kávé a világ egyik legnépszerűbb élvezeti itala, amit sokan napi rutinszerűen fogyasztanak. Amikor azonban valaki úgy dönt, hogy abbahagyja a kávézást, szervezete összetett biokémiai és pszichológiai változásokon megy keresztül.
Az utóbbi években egyre többen keresnek alternatívákat a hagyományos kávé helyett, akár egészségügyi megfontolásból, akár egyszerűen csak változatosságra vágyva. A jó hír, hogy a természet valóságos kincsestára a különféle energetizáló, mégis kíméletes italoknak. Nézzük meg a legnépszerűbb és leghatékonyabb kávéhelyettesítőket!
Bár a kávézacc sok növény számára előnyös lehet, azonban néhánynak kimondottan nem tesz jót. Az érzékenyebbeket akár egy adaggal is tönkre tehetjük!
Az emberek közel 90 %-a ezzel kezdi a napot, ami még nem baj, de ha túlzásba visszük, komoly problémáink is lehetnek.
Biztos ismered azt az embert, aki még este 10-kor is legurít egy dupla eszpresszót, aztán úgy alszik, mint a bunda. Vagy azt, akinek elég messziről ránéznie egy kávéscsészére, és már pörög, mint egy duracell nyuszi. A koffeinérzékenység ugyanis egyénenként rendkívül változó lehet - de vajon mi áll ennek a hátterében?
Biztos neked is feltűnt, hogy a kávézókban a kávé mellé adnak egy pohár vizet. Ennek több oka is van!
A kotyogóst mindenki ismeri, szinte minden háztartásban megtalálható és sokan használják nap mint nap. Azt viszont már biztos kevesen tudják, hogyan kell az eszközzel igazán jó kávét főzni. Pedig a titok nyitja egyszerű.
A Dél-Ausztráliai Egyetem kutató szerint a kávéfogyasztási szokások a szív egészségének állapotáról árulkodnak.
A kávé hatásairól már mindenki hallott, azonban arról már kevesebben, hogy bizonyos fűszerekkel felturbózhatjuk a reggeli koffeinadagunkat.
A reggeli kávé illata sokunknak jelenti a nap kezdetét, miközben titkon azon morfondírozunk, vajon a harmadik csészének már tényleg nemet kellene-e mondanunk. A jó hír az, hogy a legfrissebb kutatások szerint még a leglelkesebb kávérajongóknak sem kell aggódniuk szívük egészsége miatt - sőt, lehet, hogy épp az artériáiknak tesznek jót minden egyes korttyal.
Amikor a hőmérő higanyszála a nulla felé kúszik, a legtöbben azt gondoljuk, a komposztálónak is téli álmot kell aludnia. Pedig a természet nem áll le télen sem – csak kicsit lassabban dolgozik. És képzeld, pont ezekben a hideg hónapokban termeljük a legtöbb olyan konyhai hulladékot, ami tavasszal igazi aranybányává változtathatja a kerted!
Akik szeretik a kávét vagy egyszerűen már hozzászoktak, el sem tudják képzelni a mindennapjaikat nélküle. Hiszen felkelés után az első gondolatuk is hozzá száll. Viszont van néhány probléma, amit csak ők érthetnek. Vegyük például a gyomorfájást vagy az álmatlan éjszakákat. Szerencsére minden kávéból eredő problémára van megoldás.
Sokan reggelente kihagyják a reggelit, és helyette egy erős kávéval indítják a napjukat, majd rohannak munkába. Azonban nem ritka, hogy később fájni kezd a gyomruk, és ennek oka lehet az elfogyasztott kávé.