Ez a négy fűszer, amivel gyógyitallá változtathatod a kávédat
A kávé hatásairól már mindenki hallott, azonban arról már kevesebben, hogy bizonyos fűszerekkel felturbózhatjuk a reggeli koffeinadagunkat.
15 / 26 db bejegyzés — 1. oldal
A kávé hatásairól már mindenki hallott, azonban arról már kevesebben, hogy bizonyos fűszerekkel felturbózhatjuk a reggeli koffeinadagunkat.
Amikor a hőmérő higanyszála a nulla felé kúszik, a legtöbben azt gondoljuk, a komposztálónak is téli álmot kell aludnia. Pedig a természet nem áll le télen sem – csak kicsit lassabban dolgozik. És képzeld, pont ezekben a hideg hónapokban termeljük a legtöbb olyan konyhai hulladékot, ami tavasszal igazi aranybányává változtathatja a kerted!
A reggeli kávé illata sokunknak jelenti a nap kezdetét, miközben titkon azon morfondírozunk, vajon a harmadik csészének már tényleg nemet kellene-e mondanunk. A jó hír az, hogy a legfrissebb kutatások szerint még a leglelkesebb kávérajongóknak sem kell aggódniuk szívük egészsége miatt - sőt, lehet, hogy épp az artériáiknak tesznek jót minden egyes korttyal.
Akik szeretik a kávét vagy egyszerűen már hozzászoktak, el sem tudják képzelni a mindennapjaikat nélküle. Hiszen felkelés után az első gondolatuk is hozzá száll. Viszont van néhány probléma, amit csak ők érthetnek. Vegyük például a gyomorfájást vagy az álmatlan éjszakákat. Szerencsére minden kávéból eredő problémára van megoldás.
Sokan reggelente kihagyják a reggelit, és helyette egy erős kávéval indítják a napjukat, majd rohannak munkába. Azonban nem ritka, hogy később fájni kezd a gyomruk, és ennek oka lehet az elfogyasztott kávé.
Kávézaccot raksz a növények alá?Így használjd helyesen!A kávézaccról már sokan tudják, hogy nem a szemétbe való. Sokoldalúan fel lehet használni a kertben és a szobanövényeknél egyaránt.
Ki ne ismerné azt a kellemetlen helyzetet, amikor a hűtőszekrény ajtaját kinyitva, váratlan "szag-áradat" fogadja? Még a legprecízebb háziasszonyokkal is előfordulhat, hogy a hűtőben tárolt ételek illata összekeveredik, és kellemetlen szagokat eredményez. Bár az ideális megoldás az lenne, ha minden erősebb szagú ételt gondosan lezárt tárolóban helyeznénk el, a gyakorlatban ez ritkán kivitelezhető.
A kávézaccról már sokan tudják, hogy nem a szemétbe való. Sokoldalúan fel lehet használni a kertben és a szobanövényeknél egyaránt.
B2-, B12-vitamint, kalciumot, foszfort, valamint magnéziumot is tartalmaz. Kifejezetten egészséges, és minden korosztálynak ajánlott a fogyasztása.
A mérsékelt kávéfogyasztás, azaz napi 2-4 csésze kávé nemhogy ártalmas, de egyenesen hasznos szenvedély, derült ki a PubMed és Web of Science (WoS) adatbázisaiban hozzáférhető, közel 4 millió páciens és 450 ezer haláleset kortörténetének elemzéséből.
Ilyenkor igazán jótékony hatású a friss fekete.
Erről jó ha tudsz! Ezek a koffein furcsa mellékhatásaiA kávé, magas koffeintartalma miatt, jelentős hatással lehet az emberi szervezetre. Fogyasztásakor a koffein gyorsan bekerül a véráramba, serkenti a központi idegrendszert, és blokkolja az adenosin nevű neurotranszmitter hatását, ami ellazulást és álmosságot indukál. Ezen jól ismert hatás mellett vannak más érdekes következmények is.
A legjobb akkor kiásni ehhez a recepthez a pitypangot, amikor még javában virágzik, de sem túl zsenge, sem túl öreg a növény, és nincsenek még rajta fehér vitorlás magok.
Ha szereted kávéval indítani a napot, ezt feltétlenül ajánljuk.