Kedvezőbb élettani hatásai miatt a mangalicazsír felhasználása egyre jobban terjed. Rengeteg mindenre jó, sokak szerint a benne található anyagok nem csak megvédik a szervezetet, de ellátják a szükséges tápanyagokkal.

Nem véletlen az, hogy a régi öregek akik sokszor töpörtyűn és tepertőkrémes kenyéren éltek, jó lila hagymával, soha nem betegeskedtek egyetlen percet sem, és sokkal fittebbek is voltak, mint a mai generáció.

Pirítóssal, vagy friss kenyérrel is nagyon finom a tepertőkrém. Elkészíteni sem nehéz.

Hozzávalók:

  • 25 dkg tepertő (lehetőleg háztól vásárolt mangalica)
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 nagy vöröshagyma
  • só, bors

• A tepertőt apróra vagdossuk, majd a hagymát is és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a többi alapanyagot és robotgéppel pépesítjük.

• Minél jobban összedolgozzuk, annál könnyebben kenhető lesz. Ízlés szerint fűszerezzük, de a sóval bánjunk óvatosan, mert a tepertő alapvetően sós.

• Pár órán át hűtőben pihentetjük, hogy összeérjenek az ízek és már fogyaszthatjuk is. Az állaga olyasmi lesz mint a vajé.

TIPP: húsdarálón is ledarálhatjuk a tepertőt.