Mi az immunrendszer feladata?
Immunrendszerünk feladata, hogy felismerje a külső betolakodókat: vírusokat, baktériumokat, parazitákat és elpusztítsa azokat, majd eltakarítsa a csata során keletkezett törmeléket. Védekező mechanizmusunk a csecsemőmirigy, a lép, a csontvelő, a máj, a nyirokszövetek, a mandulák és nyiroksejtek összehangolt működésén alapszik. Veleszületett immunitásunk úgy érik, ahogy egyre több kórokozóval találkozik a szervezetünk. Ezért látjuk, hogy a steril környezetben élő gyerek gyakrabban beteg, ha közösségbe kerül.
Szervezetünk kórokozókkal vívott küzdelmében fontos az un. saját flóránk. A bőr, az orr- és szájüreg, nemi szervek és főként a béltraktus egy egyénre jellemző mintázatú mikrobiális közösséget formál. Ennek kialakulása a születéssel indul, majd az anyatejes táplálás, anyai bőr, később a táplálkozás formálja. A vastagbélben a velünk élő baktériumflóra a mikrobiom, a legfontosabb terület az immunrendszerünk számára.
A nyiroksejtek ismerik fel, hogy milyen betolakodóval állunk szemben, és vagy a falósejtek kebelezik be és pusztítják el a kórokozókat vagy ellenanyag termelődés indul meg ellenük, aztán jön az eltakarítás. Különösen a vírusfertőzésekre jellemző, hogy memóriasejtek képzésével testünk készen áll az ellenanyagtermelésre egy ismételt támadásra.

Mi az, ami gyengíti a védekezőképességünket?
Helytelen táplálkozás: A csak húsokból álló étrend beleinkben rothadáshoz, E. coli baktériumok túlszaporodásához, a cukros ételek fogyasztása pedig gombák elszaporodásához, gyulladáshoz, gyenge immunrendszerhez vezet.
Folyadék és ásványianyag hiány. A víz és az ásványianyagok nélkülözhetetlen alapelemei az emberi szervezetnek.  Nélkülük nincs élet.
Életmód: Az alváshiány, a stressz, a szorongás fogékonyabbá tesz bennünket a fertőzésekkel szemben, mellékvese kimerüléshez, sőt daganatos betegség kialakulásához vezethet. A dohányzás erős szabadgyök terhelést jelent a szervezetnek.
Környezeti tényezők: A levegő, ivóvizeink, a termőtalaj is egyre erősebben szennyezett. A háztartásban használt kemikáliák, műanyagok is köztudottan egészségkárosítóak. Az elektroszmog kifejezetten káros, különösen a gyermekekre veszélyes!!

Mit tehetünk az immunrendszerünkért?
Táplálkozás: Törekedjünk arra, hogy napi szinten fogyasszunk élelmi rostokban gazdag, bio , kiskertünkből származó gyökér- és leveles zöldséget. A szabad tartásból származó hús, tojás, a tej pedig kefír, natúr joghurt vagy érlelt sajt formájában egészségesebb. Az egészséges jó zsírok nélkülözhetetlen elemei a táplálkozásnak. Böjtöljünk! Hagyjunk időt testünk megtisztulására!
Életmód: A megfelelő alvás biztosítása, könnyű sport, relaxáció, pihenés mind-mind az egészséges életmód része. Ne vállaljunk több feladatot, mint amit el tudunk végezni!
Léteznek olyan vitaminok, nyomelemek, étrend-kiegészítők, amelyek hozzájárulnak az immunrendszer egészséges működéséhez. Látogasson el honlapunkra, keresse a molekuláris hidrogént produkáló ásványianyag tablettát Q10-zel kiegészítve és más, az immunrendszer optimális működését támogató készítményeket!

Összeállította: Dr. József Erika

Ajánló:

RECOVERY PLUS Q10
étrend-kiegészítő tabletta
ásványi anyagokkal, koenzim Q10-zel
OGYÉI notifikációs szám: 20323/2018

www.healthandyouth.hu