Ha rendszeresen, nyugalmi állapotban is bekövetkezik a lábduzzadás, akkor gyanakodhatunk, hogy ödémás betegséggel van dolgunk. Az ödémás boka vagy lábfej duzzanat jelezhet máj- vagy vesebetegséget, de akár szívelégtelenséget is. Ha hosszú időn keresztül nem csökken a duzzanat, akkor érdemes azonnal orvoshoz fordulni.

Az alábbi keverék segít megszabadulni a fölöslegesen felgyülemlett folyadéktól, és csökkenti a láb- vagy boka duzzanatot.

A petrezselyem gyógyító erejét már Hippokratész óta ismerik és használják. A magyar ember leginkább a húsleves díszítésére, és más különböző ételek dekorálására használja. A friss zöld petrezselymet leginkább nyersen, vagy nagyon rövid ideig párolva jó fogyasztani. Ha már belefőzzük az ételbe, veszít tápanyagtartalmából. Az ételek ízesítéséhez használt petrezselyem zöldet mindig utolsó percekben adjuk csak hozzá. Ismerkedjünk meg a petrezselyem gyógyító tulajdonságaival, és használjuk napi rendszerességgel.
Ajánlott asztma, allergia, menstruációs problémák, húgyúti fertőzések és emésztési problémák enyhítésére. Javítja a légzést, csökkenti a vérnyomást, és elősegíti a csontok egészségét. Igen hatékony vízhajtó, ezért gondoskodik a vesék egészségéről, ezenkívül pedig méregtelenít is. Petrezselyem tea készítése:

  • Vágjunk apóra ¼ csésze friss zöld petrezselymet, majd forrázzuk le egy csésze forró vízzel. Hagyjuk állni 5 percig, szűrjük le, és még melegen, lehetőleg ízesítés nélkül fogyasszuk. A lábduzzadás csökkentése érdekében naponta végezhetünk egy kevés, nem túl megerőltető lábtornát is.