Hozzávalók

  •     8 főtt tojás megpucolva

    a piroshoz:

  •     1 kisebb cékla
  •     1/4 kávéskanál só
  •     1 evőkanál ecet

    a kékhez:

  •     1/4 lila káposzta
  •     1/4 kávéskanál só
  •     1 evőkanál ecet
  •     1 kávéskanál szódabikarbóna

    a sárgához:

  •     1 kávéskanál őrölt kurkuma
  •     1/4 kávéskanál só
  •     1 evőkanál ecet

    a lilához:

  •     1/4 lila káposzta
  •     1/4 kávéskanál só
  •     1 evőkanál ecet

 

Három lábasban 2, 2 és 4 dl vizet forralunk. Az egyik 2 dl-esbe belekeverjük a feldarabolt céklát, a másikba a kurkumát, a 4 dl-esbe pedig a felaprított lila káposztát. 10 percig kis lángon forraljuk, majd szűrőn át 4 pohárba öntjük. Minden színhez hozzákeverjük a sót és az ecetet, az egyik lila káposztáshoz a szódabikarbónát is. Jól elkeverjük, és mindegyikbe 2-2 tojást teszünk. Pár óráig pácoljuk bennük, majd leszűrjük, és a színes tojásokat tálalásig hűtőben tároljuk.

Tipp: a tojások sárgáját elkeverhetjük vajjal, mustárral, és csillagcsöves habzsákból, rózsákat formázva visszatölthetjük a fehérjékbe.

Forrás: kifőztük