A bárányhús nagy mennyiségben tartalmaz hasznos Omega 3 zsírsavakat, de van benne B12-, B3-, B5-, B6-, K- és E-vitamin, és meg kell említeni még az ásványi anyagokat is, a cinket, a szelént, a foszfort, a káliumot, a rezet, a magnéziumot, a nátriumot, a mangánt és a kalciumot.
A bárányhúsban található sok B-vitamin hozzájárul a fehérjék, zsírok, szénhidrátok megfelelő lebontásához.
100 g bárányhús fedezi a szervezet napi cinkszükségletének 38 százalékát, ezért a sebek például hamarabb fognak begyógyulni, és a látás is javulhat.
A táplálkozásszakértők szerint a legjobb, ha roston sült bárányhúst fogyasztunk zöldségsalátával.
A fűszerezésnél nem kell túlzásba esni: a legjobb fokhagymával, rozmaringgal megtűzdelve.
Kerüljük a tálalását kenyérrel, vagy krumplival, mert ezáltal nehezebbé válik az emésztés.