Lucernacsíra - a klasszikus kezdő

A csírák királynőjének is nevezett lucernacsíra igazi tápanyagbomba. Enyhe, kellemesen diós íze miatt tökéletes választás kezdőknek. Magas klorofill-, A-, B-, C-, és E-vitamin-tartalma mellett jelentős mennyiségű kalciumot, káliumot és vasat tartalmaz. Különlegessége, hogy csírázás során értékes enzimekben gazdagodik, amelyek segítik az emésztést és az immunrendszer működését.

Retek csíra - a pikáns erőmű

Ha szereted a csípős ízeket, a retekcsíra neked való! Karakteres íze mellett rendkívül gazdag antioxidánsokban és kéntartalmú vegyületekben. Ezek a vegyületek támogatják a májműködést és a természetes méregtelenítő folyamatokat. C-vitamin-tartalma pedig többszöröse a kifejlett retekének.

Brokkoli csíra - a rákmegelőzés bajnoka

A brokkolicsíra igazi szupersztár a csírák között. Szulforafán-tartalma, amely egy erős antioxidáns vegyület, akár 50-szerese is lehet a kifejlett brokkoliénak. Tudományos kutatások szerint ez az anyag segíthet a rákmegelőzésben és az öregedési folyamatok lassításában. Enyhén csípős, fűszeres íze salátákban és szendvicsekben is remekül érvényesül.

Napraforgó csíra - a fehérjebajnok

A napraforgócsíra az egyik legtáplálóbb csírafajta. Magas fehérjetartalma mellett gazdag esszenciális zsírsavakban és E-vitaminban. Húsos, diós íze és ropogós állaga miatt önmagában nassolnivalóként is megállja a helyét. Különösen értékes tulajdonsága, hogy segíti a kalcium felszívódását.

Búzafűcsíra - a méregtelenítés mestere

A búzafűcsíra talán a legismertebb a csírák közül. Rendkívül magas klorofill-tartalma miatt kiváló méregtelenítő és vértisztító hatású. B-vitamin-tartalma segíti az idegrendszer működését, míg magas enzimtartalma támogatja az emésztést. Jellegzetes íze miatt sokan préselve, levesként fogyasztják.