A felhasználás előtt a magot megfelelően elő kell készíteni. Először alaposan mossuk meg és töröljük szárazra, majd távolítsuk el a vékony barna héját. A tisztított magot azonnal fel kell dolgozni, különben oxidálódik és megbarnul. A mag reszeléséhez használjunk durva reszelőt vagy robotgépet, de mindig frissen, közvetlenül a felhasználás előtt.
Teakészítés a magból
Az avokádómag tea különleges ízű és egészséges ital. A magot vágjuk négy részre, majd szárítsuk meg szobahőmérsékleten. A szárított darabokat ledarálhatjuk kávédarálóban, vagy nagyobb darabokban is hagyhatjuk. Egy csészéhez egy negyed darált magot forrázzunk le és hagyjuk állni 10-15 percig. A tea enyhén kesernyés ízű, támogatja az emésztést és gazdag antioxidánsokban.
Bőrápolási felhasználás
Olvass tovább!
A teljes cikk elolvasásához online előfizetés szükséges.
Miről szól még a cikk:
- Természetes színezék
- Csíráztatás és nevelés
- Tápanyagdús adalék
Most rendkívűli kedvezménnyel, ide kattintva Előfizetek
Az egy éves előfizetés a digitális Zöld Újságra csak 990!
Mit tartalmaz az előfizetés?
- A havonta megjelenő digitális Zöld Újság magazint 12 hónapont keresztül.
- Zöld Újság digitális lapszámainak archívumát.
- Hozzáférést a kiemelt cikkekhez.
- Heti egy hirlevelet.
- Partnereink által felajánlott exkluzív kedvezményeket, kuponokat.
Már előfizető vagyok, bejelentkezem.