A két szupererős természtetes antibiotikum és egy kis extra fűszer keveréke a mindennapi egészségünkért
Támogatja az emésztést és véd az elhízástól is. Sőt: erős antioxidáns. Az elkészítése pedig gyerekjáték!
15 / 15 db bejegyzés — 1. oldal
Támogatja az emésztést és véd az elhízástól is. Sőt: erős antioxidáns. Az elkészítése pedig gyerekjáték!
A legtöbben kevés figyelmet fordítanak immunrendszerük erősítésére, pedig a hideg beköszöntével ez az egyik legfontosabb feladatunk.
A tél beköszöntével egyre gyakoribbá válnak a légúti hurutos betegségek, melyek elsősorban a gyerekeket, az időseket és a krónikus betegeket sújtják leginkább. A légúti betegséget vírusok, baktériumok egyaránt okozhatják. Az immunrendszer állapotát számos tényező befolyásolja. A vitaminok, nyomelemek, a táplálkozás, az életmód, fizikai aktivitás mellett bármennyire hihetetlen, de az érzelmi állapot, a gondolkodásmód, azaz a lelki egészség határozza meg leginkább. Mit lehet változtatni annak érdekében, hogy ne essünk áldozatául a fertőzéseknek?
A gyömbér egy természetes gyógynövény, amelyet fűszerként világszerte használnak.Görcsoldó, hányingercsökkentő, gombaölő, gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő és antibakteriális.A gyömbér gazdag forrása az A-, C-, E- és B-komplex vitaminoknak, ezen kívül sok magnéziumot, foszfort, káliumot, szilíciumot, nátriumot, vasat, cinket, kalciumot és béta-karotint tartalmaz.
Sokan az első hidegebb őszi napoktól egészen tavasz végéig kínlódnak a megfázás tüneteivel, orrfolyás, köhögés keseríti meg mindennapjaikat, míg mások alig betegednek meg. Kiderítettük, mi lehet az oka a hónapokon át tartó szenvedésnek.
Az orvosi pemetefű (Marrubium vulgare) évszázadok óta ismert gyógynövény, amely napjainkban is megállja a helyét. Bár hagyományos felhasználása sokrétű, a modern tudomány csak most kezdi feltárni valódi potenciálját. Nézzük meg közelebbről, mit tudunk erről az érdekes növényről.
A böjtfű vagy sarkantyúvirág. vagy kerti sarkantyúka egynyári növény akár 60 cm-esre is megnő. Bár napjainkban leginkább a virágoskerteket díszíti, kiváló gyógyerejéről évszázadok óta tud a természetgyógyászat. Minden föld feletti része ehető: a levele, a szára és a virágai is. Érdemes nyersen fogyasztani, hogy a benne lévő jótékony anyagok a lehető legjobban kifejthessék hatásukat, de szárítva teaként is kiváló.
A fahéjat főként sütemények, desszertek elengedhetetlen tartozékaként ismerjük. Ám ennél sokoldalúbb a különleges fűszer.
A menta egy aromás és frissítő gyógynövény, melyet széles körben használnak kulináris és gyógyászati célokra egyaránt. E növényt a jellegzetesen zöld színű leveleiről, valamint intenzív, mentoltartalmú illatáról ismerhetjük fel. A menta évszázadok óta az emberiség részére szolgál.
Ha gyakran fáj a torkod vagy a mandulád, próbáld ki bátran!
A kömény, sokak számára ismerős ízesítő, nem csak a konyhában játszik fontos szerepet, hanem kiemelkedő egészségügyi előnyökkel is rendelkezik. Ezeket a kis magokat évszázadok óta használják gyógynövényként és hagyományos orvoslásban is. A kömény rendkívül sokoldalú és ízletes fűszer, amely nemcsak az ételeknek kölcsönöz egyedi aromát, de számos jótékony hatást is hordoz magában.
Ami azért probléma, mert a helyes orrfújással akár betegségeket is megelőzhetünk, ha pedig esetleg már megbetegedtünk, akkor lerövidíthetjük azok időtartamát – derül ki a Sterimar friss kutatásából.
Nem hallottál még róla? Pedig az egyik kedvelt kerti növényünk!
Ez tényleg segít, hogy ellenálló legyen a szervezete!
Ne rohanjunk a patikába rögtön. otthon is elkészíthetjük az alábbi szirupot, amely van olyan hatékony, mint bármelyik agyonreklámozott gyógyszer, és csak természetes összetevőket tartalmaz!