#megfázás

13 / 13 db bejegyzés — 1. oldal

A menta a frissesség és a gyógyítás forrása

A menta a frissesség és a gyógyítás forrása

A menta egy aromás és frissítő gyógynövény, melyet széles körben használnak kulináris és gyógyászati célokra egyaránt. E növényt a jellegzetesen zöld színű leveleiről, valamint intenzív, mentoltartalmú illatáról ismerhetjük fel. A menta évszázadok óta az emberiség részére szolgál.

Ültess böjtfüvet és mindig kéznél lesz a természetes antibiotikum!

Ültess böjtfüvet és mindig kéznél lesz a természetes antibiotikum!

A böjtfű  vagy sarkantyúvirág. vagy kerti sarkantyúka egynyári növény akár 60 cm-esre is megnő. Bár napjainkban leginkább a virágoskerteket díszíti, kiváló gyógyerejéről évszázadok óta tud a természetgyógyászat. Minden föld feletti része ehető: a levele, a szára és a virágai is. Érdemes nyersen fogyasztani, hogy a benne lévő jótékony anyagok a lehető legjobban kifejthessék hatásukat, de szárítva teaként is kiváló.

A jól működő immunrendszer védőpajzsot  nyújt a vírusokkal szemben

A jól működő immunrendszer védőpajzsot nyújt a vírusokkal szemben

A tél beköszöntével egyre gyakoribbá válnak a légúti hurutos betegségek, melyek elsősorban a gyerekeket, az időseket és a krónikus betegeket sújtják leginkább. A légúti betegséget vírusok, baktériumok egyaránt okozhatják. Az immunrendszer állapotát számos tényező befolyásolja. A vitaminok, nyomelemek, a táplálkozás, az életmód, fizikai aktivitás mellett bármennyire hihetetlen, de az érzelmi állapot, a gondolkodásmód, azaz a lelki egészség határozza meg leginkább. Mit lehet változtatni annak érdekében, hogy ne essünk áldozatául a fertőzéseknek?

Egy fűszernövény, amivel sok betegség kezelhető

Egy fűszernövény, amivel sok betegség kezelhető

A kömény, sokak számára ismerős ízesítő, nem csak a konyhában játszik fontos szerepet, hanem kiemelkedő egészségügyi előnyökkel is rendelkezik. Ezeket a kis magokat évszázadok óta használják gyógynövényként és hagyományos orvoslásban is. A kömény rendkívül sokoldalú és ízletes fűszer, amely nemcsak az ételeknek kölcsönöz egyedi aromát, de számos jótékony hatást is hordoz magában.

  • «
  • 1