A sírás továbbá segíthet az érzelmek feldolgozásában és elfogadásában. Amikor engedünk az érzelmeinknek, könnyebben képesek vagyunk megbirkózni a veszteséggel, a stresszhelyzetekkel és a konfliktusokkal. Az érzelmeink kifejezése segíthet a mentális és érzelmi egészségünk megőrzésében, valamint erősítheti az emberi kapcsolatainkat is.

Tehát a sírás nemcsak természetes, hanem egészséges is. Az emberi érzelmek kifejezése és azok elfogadása hozzájárulhat az életminőségünk javításához és az érzelmi egyensúlyunk fenntartásához.

Megelőzi a betegségeket: A sírás csökkenti a stressz szintjét, ami hozzájárul az általános egészség javításához és a betegségek megelőzéséhez.

Méregtelenít: A sírás során a könnyek olyan méreganyagokat tartalmaznak, amelyek a stressz során szabadulnak fel a szervezetben. Ezeket a méreganyagokat a könnyekkel kimoshatjuk.

Javítja a látást: A könnyek fontosak a szem egészséges működéséhez, így a könnyezés támogathatja a megfelelő látást.

Stresszcsökkentő hatás: A sírás csökkenti a stresszhormonok szintjét és enyhíti a stresszt.

Antibakteriális hatás: A könnyekben található lizozin elpusztítja a baktériumok sejtfalát, és segít a szem tisztításában és a smink eltávolításában.

Hangulatjavító: A sírás endorfinok felszabadulását segíti elő, amelyek javítják a hangulatot, és csökkentik a negatív érzéseket.

Erősíti az emberi kapcsolatokat: Az érzelmi sebezhetőség vállalása közelebb hoz másokhoz, és segít erősíteni az emberi kapcsolatokat.

Tisztítja az orrüreget: A sírás során kitisztul az orrüreg, amely elősegíti az egészséges légzést.

Fejben is kisöpör: A sírás katartikus élmény lehet, segít megtisztítani a gondolatokat és tisztábban látni a helyzeteket.