Kiváló antioxidáns forrás
Illata és zamata mellett antioxidánsokban gazdag, támogatja az immunrendszert és a szív egészségét, emellett segít a bőr és látás védelmében is.
Nem kell aggódni a cukortartalma miatt
Az egyszerű cukrokat tartalmazó narancs alacsony glikémiás indexe miatt ideális választás lehet szénhidrátbevitel szempontjából. Mérsékelt fogyasztása esetén nem okoz inzulinproblémákat, és nem kell aggódnunk a magas vércukorszint vagy az elhízás miatt sem.
Lúgosít
A narancs savanykás íze lúgosító hatással van a testre, segítve ezzel a test pH-egyensúlyának fenntartását. A gyümölcsben található lúgos ásványi anyagok révén a test sav-bázis egyensúlya megőrizhető.
Vesekő ellen is védhet
Narancslevet rendszeresen fogyasztva csökkenthetjük a vesekő kialakulásának esélyét és elősegíthetjük a vese egészségét. Fontos azonban kerülni a magas cukortartalmú italokat, és inkább frissen facsarni a narancsot.
Védi az ereket
A magas rost- és antioxidáns tartalma segít a koleszterinszint szabályozásában. A narancsban található heszperidinek és bioflavonoidok, valamint a magnézium és kálium ideális vérnyomást biztosítanak.
Nátha ellen is jó
A vírusfertőzések idején a narancs magas polifenol és C-vitamin tartalma védelmet nyújt a vírusos betegségekkel szemben.
Nincs több székrekedés
Ha visszatérő problémát jelent a székrekedés, érdemes minden este megenni egy narancsot. Fontos, hogy ebben az esetben nem elég a kifacsart leve, mert a lényeg a rostokban van, ami enyhíti a székrekedést és serkenti az emésztést.
Szép bőr, egészséges szem
A béta-karotinban gazdag narancs segíti a makula degenerációjának megelőzését és támogatja a jó látást. Ezen kívül a bőrre gyakorolt jótékony hatásaival segít megelőzni az öregedés jeleinek megjelenését és támogatja a bőrápolást.