Ha szeretnéd a lakásod is mentessé tenni tőlük, de ehhez nem szeretnél a pénztárcád mélyére nyúlni és te is a természetes módszerek híve vagy, akkor ez az 5 növény megoldja a problémád.

Ezeknek az illata ugyanis taszítja a szúnyogokat és a rovarokat, így ha elhelyezed őket a lakásban (ajánlott az ablak közelében), akkor nem kell félned a szúnyogoktól.

Citromfű

Az egyik leghatékonyabb növény ha nem kedveljük a szúnyogokat. A belőle kiáramló citromos illat ugyanis taszítja a rovarokat, emellett pedig frissen tartják a lakás levegőjét és nyugtató illattal árasztják azt el.

Citronella

Az egyik legmutatósaabb és legszebb szobanövények közé tartozik, amely szintén olyan illatot áraszt ki magából, amelytől a szúnyogok és a rovarok messzire elkerülik majd a lakást.

Körömvirág

Nos igen, a körömvirág nem csak a népi gyógyászatban hasznos, hanem alkalmazhatjuk a nyári időszakban olyan szobanövényként is, amely távol tartja a szúnyogokat és a rovarokat a lakástól.

Menta

Valószínűleg nem tudtad, de a szúnyogok kifejezetten utálják a mentolos, erős illatokat. Ezért ha mentát helyezünk az ablakunkba, azzal megakadályozhatjuk, hogy kényelmes lakhelyükké varázsolják a lakásunkat.

Rozmaring

Nem csak a főzésnél lehet az egyik leghasznosabb fűszernövényünk, hanem a szúnyogok távol tartásánál is. Illatát ugyanis már messziről megérzik, így elkerül azt a helyet, ahonnan ez az illat árad.