"Sok háziasszony tiltakozik, de sógornőm így főzi a lecsót. Hihetetlen, milyen ízt hozott ki belőle. A sógornőm már 10 éve ismeri ezt a fortélyt. Mindet hagyományosan csinál egy pontig. A szalonnával kezd, a zsírján a hagymát is lepirítja, aztán a paprika karikákat süti és nem főzi. Paradicsomból egyharmadnyi adag kerül bele. Sózza, és itt jön a csavar: egy kevés cukort is tesz bele. Amikor minden jó összerottyan, kolbászkarikák is kerülnek a lecsójába.
Mindig puha kenyérrel tálalja, van mellé rizs, galuska, ki hogyan szereti. A múlt héten megkóstoltam ezt a lecsót és nagyot néztem. Az a pici cukor ráerősített az ízekre.Ilyen finom lecsót talán még életemben nem ettem. Persze az is számított, hogy a paprika és a paradicsom a kertjükben termett, és reggel frissen szedte a lecsónak valót. " Forrás