#konyha

15 / 21 db bejegyzés — 1. oldal

Ne csak a magját használd! A gránátalma minden része kincset ér!

Ne csak a magját használd! A gránátalma minden része kincset ér!

A gránátalma évezredek óta ismert gyümölcs, amelyet már az ókorban is nagyra becsültek nem csak különleges íze, hanem gyógyító tulajdonságai miatt is. Ez a rubinvörös magokkal teli gyümölcs manapság reneszánszát éli, miután a modern tudomány igazolta rendkívüli tápanyag-összetételét és egészségügyi előnyeit. De hogyan használhatjuk ki maximálisan a gránátalma jótékony hatásait a mindennapi életben?

Téli vitaminbomba az ablakpárkányon! Nevelj mikrozöldeket!

Téli vitaminbomba az ablakpárkányon! Nevelj mikrozöldeket!

A téli hónapokban sokan vágyunk friss, saját termesztésű zöldségekre, és bár a kertészkedés ilyenkor szünetel, van egy remek alternatíva: a mikrozöldek világa. Ez a miniatűr kertészet nem csak örömteli elfoglaltságot ad a szürke napokon, de vitaminokban gazdag, friss alapanyagot is biztosít a konyhánkba - mindezt egy ablakpárkánynyi helyen.

Ne dobd ki az almahéjat! A család új kedvence lehet, amit eddig szemétnek hittél

Ne dobd ki az almahéjat! A család új kedvence lehet, amit eddig szemétnek hittél

Egy friss, ropogós alma elfogyasztása után általában automatikusan a kukába kerül a héj és a csutka. Pedig ez a látszólag haszontalan "hulladék" valódi kincsesbánya lehet a konyhádban. Gondoltad volna, hogy amikor kidobod ezeket a részeket, tulajdonképpen a gyümölcs közel harmadát veszted el? És ami még érdekesebb: nagyszüleink már tudták, hogy ezekből a részekből igazi kulináris különlegességeket lehet varázsolni.