#keserú

5 / 5 db bejegyzés — 1. oldal

Egy invazív növény, amely csodát tehet az egészségeddel!

Egy invazív növény, amely csodát tehet az egészségeddel!

Az ártéri japánkeserűfű, más néven az ázsiai keserűfű az egyik leginkább elterjedt invazív növény a világon. Európába először 1823-ban hozták, egy hollandi botanikus kertbe, onnan vadult el. Később dísz-növényként és takarmányként is ültették. Gyökerein keresztül kiválasztott kémiai anyagok segítségével teljes mértékben gátolja más fajok csírázását és egyedfejlődését, ezért nagyon körültekintően kell ültetni. És miért írunk egy ilyen növényről? Mert csodálatos gyógyhatásai vannak.

Keserű ételekkel kerüld el a betegségeket!

Keserű ételekkel kerüld el a betegségeket!

Nem mindenki rajong a keserű ízekért és növényekért. Ám érdemes megfontolni azt, amit sokan hallottak a hagyományokból: a keserű ételek kedvező hatással lehetnek az emésztésre. Nem csupán a gyomor egészségére jók, hanem védhetnek a gyulladások és az oxidatív stressz ellen, valamint a rendszeres fogyasztásuk védelmet jelenthet akár a cukorbetegség és a rák ellen is.

Mi mindenre használható  a svédkeserű a házi patikánkban?

Mi mindenre használható a svédkeserű a házi patikánkban?

A svédfüvek a természetgyógyászat legfontosabb elemeihez sorolhatók. A svédfüvek olyan hagyományos gyógynövények, amelyeket külsőleg és belsőleg, számos panasz esetén hívhatunk segítségül. A svédfüveket többféle formában lehet alkalmazni. Legelterjedtebb az alkoholos kivonat, az úgynevezett svédkeserű tinktúra. A Maria Treben Naturprodukt GmbH. fejlesztéseinek köszönhetően, egy különleges és egyedülálló gyártási eljárással elkészítve, ma már alkohol nélküli változatban is elérhető.

  • «
  • 1