De egyáltalán mi az a növényi rezgés? Érezhető, látható, tudományos módszerekkel leírható? Hogyan hat az emberre? A növények energiarezgések különböző intenzitással hatnak az emberi aurára.
Rezgésen a finomanyagú aurát értjük, amely minden élőlényt, beleértve a növényeket is, körülvesz. Ez az „energia" nem minden növénynél egyforma. Az aura több rétegből áll. A rétegeken belül energiaháló van, amely lehetővé teszi az energia felvételét, tárolását vagy leadását. Minden energiarétegnek megvan a saját frekvenciája úgy, mint a különböző rádióadóknak. Minél jobban hasonlít ez a frekvencia a saját auránk frekvenciájához, annál szimpatikusabbnak találunk egy növényt. A közvetlen környezetünkben található növények az energiarezgések sokaságát kínálják nekünk, melyek különböző intenzitással mozgósítják auránkat.

Ismerjük fel a rezgéseket!

Képzeljük el, hogy egy szobanövény áll előttünk az asztalon, körülötte pedig ott a finomanyagú energiaburok, amelyet azonban nem látunk. Tartsuk tenyerünket kb. 5 centiméterrel a növény fölé, és csukjuk be a szemünket. Könnyen előfordulhat, hogy enyhe meleget vagy hideget, lüktetést vagy bizsergést fogunk érezni.
Ha nem vagyunk biztosak abban, mit is érzünk, próbáljuk ki a következőt: menjünk el napnyugta után egy közeli erdőbe vagy egy facsoporthoz. Álljunk 10-15 méter távolságra a fáktól, és nézzünk 5 percen át a fák koronája fölé 1-3 méterrel. Azután csukjuk be a szemünket 1 percre, majd nagyon lassan nyissuk ki. Nagy valószínűséggel világos fénykoszorút fogunk látni egy pillanatra a lombkorona fölött. Ez a fénykoszorú a növény energiaburka. A fizikai kutatások tették láthatóvá ezt az energiaburkot az ún. Kirlian-fotográfia segítségével. Kifinomult látású emberek színes energiafelhőként érzékelik a növényi aurát, amely szivárványként ragyog. Minél gyakorlottabbak, annál pontosabban meg tudják határozni egy növény energiaszintjét, és ezáltal következtethetnek a gyógyító erőkre. Kifinomult érzékű emberek képesek kezükkel érezni a növények körül lévő energiafelhőket. Az ilyen emberek nagyon gyorsan alakítanak ki mentális kapcsolatot a növényvilággal.