Szén-kúra:

Tegyünk egy evőkanál (9-10 gramm) szenet egy pohárba, majd adjunk hozzá 50 ml vizet. Keverjük el egy fa- vagy műanyag kanállal, majd adjunk hozzá 1 gramm paraffinolajat. Töltsük fel a poharat vízzel, és fogyasszuk el. Utána igyunk meg még egy-két pohár tiszta vizet. A kúrát 8 napig alkalmazzuk, majd tartsunk 8 nap szünetet.

Ha folytatni szeretnénk, akkor hetente egyszer igyuk meg a fenti adagot. A terápia ideje alatt ne fogyasszunk szintetikus vitaminokat, ásványi anyagokat, és gyümölcsleveket sem. Miután megittuk a szenes keveréket 5 órán keresztül ne együnk semmit. A paraffinolaj serkenti a méreganyagok kiválasztódását, nagy hatóerővel tisztítja a májat és a beleket is. Az egy hétig tartó kezelés után csökken a szervezetben levő méreganyagok szintje, a csökken a koleszterinszint, javul a szív, és az agy működése is.

A szén akkor is hatékony, ha túl sok gyógyszert szedünk, vagy gombamérgezésen, kisebb fertőzésen esett át a szervezetünk. Ilyen esetekben gyorsan vegyünk be 5-10 gramm szenet, majd 8 óránként további 5 gramm szenet. Eltávolítja a méreganyagokat, és csökkenti a koleszterinszintet A szén segítségével számos emésztőrendszeri betegségtől szabadulhatunk meg, tisztítja az egész szervezetet. Hosszún időn át tartó gyógyszeres kezelések után iktassunk be egy széntabletta-kúrát, hiszen nagy hatóerővel képes magába szívni a vegyi méreganyagokat.

Mire ajánlott még az aktív szén?

A szén-kúra ajánlott gyomorhurut és emésztési zavarok ellen is. Gyomorégés vagy puffadás esetén, étkezések előtt egy fél órával fogyasszunk el egy nagy pohár vízben feloldva 1-2 teáskanál szenet.
A szén az egyik legjobb fogfehérítő  lehet, ha megfelelően alkalmazzuk. Három héten keresztül 150 ml langyos vízben oldjunk fel egy evőkanál szenet, és naponta kétszer igyuk meg.
Légzési nehézségek vagy asztma esetén egy héten keresztül fogyasszuk az alábbi keveréket. Egy pohár vízben oldjunk fel két evőkanál vagy egy kapszula faszenet, és ezt igyuk meg.
Gyulladáscsökkentésre törjünk össze egy-két kanál szenet, keverjük el annyi vízzel, hogy pépes masszát kapjunk belőle, és borogassuk a gyulladt felületet 12 órán keresztül.

Miért hatékony?

Megköti a vírusokat és a baktériumokat is, sőt a baktériumok termelte mérgeket a belekben. Megköti a permetszerek, gyomirtók mérgeit, idegen hormonokat, sőt még a radioaktív anyagok egy részét is, valamint orvosságok, ideggyógyszerek, fogamzásgátlók maradékát is.
Az utóbbi tíz évben csak angolul 500 tanulmány jelent meg 10 000 tudományos referenciával ezzel kapcsolatosan.
- 1 cmaktív szén 1 km2 felszívó felülettel rendelkezik, 40-szer több mint az agyagé;
- 500 gr szén 50 000 millió pórust tartalmaz;
- tömegének 97-100-szorosát képes megkötni, pl. szén-monoxidból, 180-szorosát ammóniából, 165-szörösét kéngázból.