Kevésbé közismert az a tény, hogy bár a szem és az agy együttesen is csupán a teljes testtömeg 2 százalékát teszi ki, még nyugalmi állapotban is elhasználják a felvett energia több mint negyedét. Stresszes helyzetekben, vagy amikor megerőltetjük a szemünket, még több energiára van szükség. Éppen ezért nagyon fontos, hogy táplálékunk maximálisan tartalmazza a szemünk működéséhez szükséges ásványi anyagokat és nyomelemeket. Nézzük meg konkrétan, mire van szükségünk ahhoz, hogy megőrizzük látásunk épségét.

Képernyő előtti munka esetén például egyértelműen nő az A-vitamin igény. Amikor ugyanis fényforrásba nézünk – és a képernyő fényforrásnak számít-, az ideghártyában, a csapokban és pálcikákban hamarabb lebomlik a festékanyag, ezért hamarabb is kell pótolni. Ehhez A-vitaminra van szükség. Alkonyatkor a pálcikák lépnek működésbe, ezek ugyanis már gyenge fényre is magas szintű teljesítménnyel válaszolnak. Ehhez ugyancsak sok A-vitaminra van szükség az egyéb tápanyagokon, ásványi anyagokon és más másodlagos növényi anyagokon kívül.

Válasszuk a legjobb minőséget!

Nem a felvett tápanyagok mennyisége a döntő tényező, hanem sokkal inkább a biológiai hasznosíthatóság! Ez a tényező pedig sokkal jobb a természetes anyagok, mint a szintetikus termékek, táplálék kiegészítők esetében.