#ősi

15 / 43 db bejegyzés — 1. oldal

Miért avasodik meg a dió?

Miért avasodik meg a dió?

A dió értékes és egészséges csemege, de sajnos hajlamos az avasodásra. Az avas dió nem csak kellemetlen ízű, de egészségre káros anyagokat is tartalmazhat. Szerencsére megfelelő tárolással hosszan megőrizhetjük frissességét.

A süngomba  a természet ajándéka az agyunknak

A süngomba a természet ajándéka az agyunknak

Ki gondolta volna, hogy egy ehető gomba, amely úgy néz ki, mintha egy mesebeli lény szőrméje lenne, ennyire értékes tulajdonságokkal rendelkezhet? A süngomba, vagy más néven oroszlánsörény gomba (tudományos nevén hericium erinaceus), nem csak különleges megjelenésével, de számtalan jótékony hatásával is felkelti a figyelmet.

A természet patikája télen sem zár be

A természet patikája télen sem zár be

Bár a természet most téli álmát alussza, számos gyógynövény áldásos hatását élvezhetjük az év minden szakában. A megfelelően gyűjtött és tárolt gyógynövények nem csak egészségünk őrei lehetnek, de konyhánk ízeit is gazdagíthatják a hideg hónapokban. Most megmutatjuk, hogyan tehetjük változatosabbá és egészségesebbé téli étrendünket ezekkel a természetes kincsekkel.

34 kalória, ami megváltoztathatja az életed

34 kalória, ami megváltoztathatja az életed

Napjaink táplálkozástudománya egyre nagyobb figyelmet szentel a fitonutrienseknek, azoknak a növényi eredetű tápanyagoknak, amelyek elsősorban gyümölcsökben és zöldségekben találhatók meg. Három fő csoportjuk - a karotenoidok, flavonoidok és keresztesvirágúak - mind-mind különleges szerepet játszik egészségünk megőrzésében.

Miért figyelj jobban az immunerősítésre 45 felett?

Miért figyelj jobban az immunerősítésre 45 felett?

A kor előrehaladtával a szervezetünk is változik. Már a húszas évektől elkezd gyengülni az immunrendszer, és ez a folyamat 50 éves kor felett egyre gyorsul. Leginkább a csecsemőmirigy fokozatos zsugorodása tehet erről, amely azért felelős, hogy T-sejtek termelésével aktiválja az immunrendszert.

Miért annyira divatos manapság fermentálni?

Miért annyira divatos manapság fermentálni?

Maga a szó valóban az utóbbi időben lett közismert, de biztos vagyok benne, hogy már mindenki evett fermentált zöldséget, hiszen a savanyúkáposzta is az. De sokan már bizonyára készítettek kovászos uborkát, ez azt jelenti, hogy már sikerült fermentálni. Ezek a savanyúságok nem véletlenül népszerűek. Azon kívül, hogy finomak, az emésztésre való jótékony hatásukat is sokan tapasztalták. De hogyan, mitől is működik ez?