
6 tipikus hiba, amit hajmosáskor szinte mindenki elkövet
Hajmosás és hajszárítás - mindez alap dolognak tűnik. Ám valójában sok hibát követhetünk el, és ezek károsíthatják a hajunk egészségét.
15 / 39 db bejegyzés — 1. oldal
Hajmosás és hajszárítás - mindez alap dolognak tűnik. Ám valójában sok hibát követhetünk el, és ezek károsíthatják a hajunk egészségét.
Nem kell rögtön hashajtó után nyúlnunk, ha székrekedéssel küzdünk. Az alábbi, bárki által könnyen elsajátítható technika a belek manuális átmozgatására épül. Végezhetjük akár saját magunkon is
A turbolya elfeledett fűszere a mai konyháknak. Értékét és érdekes aromáját azonban ismét kezdik felfedezni. Vadon sok helyen találkozhatunk vele már március legelején, de bokrok, épületek, kerítések tövében is tömegesen terem. Az árnyékos, nedves helyeket kedveli, kertünkbe magról könnyen termeszthetjük.
A ricinusolaj évszázadok óta ismert háziszer, amit nagyanyáink előszeretettel használtak számos egészségügyi és szépségápolási probléma kezelésére. Bár sokak számára elsősorban a hírhedt hashajtó hatása ismert, valójában ez a sokoldalú olaj számtalan jótékony tulajdonsággal rendelkezik, amelyek a modern korban is rendkívül értékessé teszik. Felfedezőútra indulunk a ricinusolaj világában, hogy megmutassuk, miért érdemli meg ez az ősi kincs a helyet a mai háztartásokban is.
A csalán legtöbbünk számára kellemetlen gyom, amely csípős érintéséről ismert. Pedig ez a szerény növény évezredek óta szolgálja az emberiséget számtalan módon, a gyógyászattól a textilgyártásig. Bár a csalánteát és csalánlevest sokan ismerik, e sokrétű növény számos meglepő tulajdonsága és felhasználási módja még a természetkedvelők előtt is rejtve maradhat. Fedezzük fel együtt a csalán kevésbé ismert, de annál izgalmasabb oldalát!
A kókuszolaj az elmúlt évtizedben valódi reneszánszát éli – az egykor csak egzotikus összetevőként ismert anyag mára sokak számára mindennapi alapanyaggá vált. Bár a konyhában való felhasználása széles körben ismert, a kókuszolaj rendkívüli sokoldalúsága lehetővé teszi, hogy számtalan más területen is kiváltson vegyi anyagokat tartalmazó termékeket. A következőkben 15 kevésbé ismert, de annál praktikusabb felhasználási módot mutatunk be.
A fekete szezámmag vagy más néven fekete szezám az ázsiai konyha és gyógyászat évezredek óta nagyra becsült alapanyaga, amely napjainkban egyre nagyobb figyelmet kap a nyugati világban is. Ez a kicsi, fekete mag nemcsak ízletes, hanem rendkívül tápláló és számos egészségügyi előnnyel rendelkezik, a fiatalító hatástól kezdve a csontok erősítéséig.
A nyírfa levele az egyik leghatékonyabb természetes vizelethajtó és méregtelenítő növényünk, amely különösen tavasszal, a megújulás időszakában lehet segítségünkre. Ez a régóta ismert gyógynövény kíméletesen, de hatékonyan segíti szervezetünk megtisztulását a téli hónapok során felhalmozódott salakanyagoktól.
A hajdina nem gabona, hanem egy különleges növény, ami a pohánkafélék családjába tartozik, mégis gabonaként használhatjuk. Ez a sokoldalú alapanyag számtalan módon elkészíthető, és közben még az egészségünket is támogatja.
A természetes hajápolás egyre népszerűbb, hiszen a bolti samponok gyakran tartalmaznak olyan kemikáliákat, amelyek hosszú távon károsíthatják hajunkat. Mutatjuk, hogyan készíthetünk személyre szabott sampont otthon, természetes alapanyagokból.
Ahogy telnek az évek, talán Te is észrevetted már, hogy bőrünk veszít a rugalmasságából, az ízületeink néha jobban megérzik a terhelést, és a hajunk, körmeink sem olyan erősek, mint régen
A drága szalonkezelések helyett a konyhában is megtalálhatjuk a tökéletes megoldást hajunk ápolására. Mutatjuk a leghatékonyabb házi praktikákat különböző hajproblémákra - csupa olyan összetevővel, ami szinte minden háztartásban megtalálható.
Ha helyesen alkalmazzuk, már 2-3 héten belül látható a hatása!
A hajhagymáknak különösen sok tápanyagra van szükségük, mert rendkívül gyorsan osztódnak. A koplalás, a hiányos vagy nem megfelelő táplálkozás, az emésztőrendszer hibái következtében a hajszálak elvékonyodnak és megindul a hajhullás.
A kömény, sokak számára ismerős ízesítő, nem csak a konyhában játszik fontos szerepet, hanem kiemelkedő egészségügyi előnyökkel is rendelkezik. Ezeket a kis magokat évszázadok óta használják gyógynövényként és hagyományos orvoslásban is. A kömény rendkívül sokoldalú és ízletes fűszer, amely nemcsak az ételeknek kölcsönöz egyedi aromát, de számos jótékony hatást is hordoz magában.