
Miért van egyre több gluténérzékeny? Megdöbbentő a magyarázat!
Miért lett főbűnös a glutén napjainkban? Annyit tudunk, hogy azért veszélyes, mert az emberek allergiásak lehetnek a gluténra, vagy mert olyan betegségeket okozhat, mint a cöliákia.
5 / 5 db bejegyzés — 1. oldal
Miért lett főbűnös a glutén napjainkban? Annyit tudunk, hogy azért veszélyes, mert az emberek allergiásak lehetnek a gluténra, vagy mert olyan betegségeket okozhat, mint a cöliákia.
Miközben a modern élelmiszeripar egyre több szemetet, tartósítószert és mérget etet világszerte a lakossággal, szép csomagolás és harsány médianyomás mellett, lassan szerencsére kialakul egy egészséges fogyasztói réteg is. Ők már nem elégszenek meg az E-mentes ételekkel, azt is tudni szeretnék, hogy az alapanyagok, zöldségek, gyümölcsök, húsok előállítása során mi is történik valójában. Hiszen ezeket fogják további feldolgozás után elfogyasztani.
A quinoa az inkák birodalmának fontos terménye volt. „Minden gabona anyjának” nevezték és szentnek hitték. Évezredek óta fogyasztják Dél-Amerikában és csak a közelmúltban vált divatos étellé. Még a superfood státuszig is eljutott.
Ahogyan egyre inkább tudatosul bennünk, milyen fontos odafigyelnünk az étrendünkre, úgy kerülnek előtérbe azok az élelmiszerek, melyek nemcsak finomak, hanem az egészségünknek is jót tesznek.
A fehérliszt helyett csupa értékes alapanyag kerül bele.