Mi is az a mikrozöld pontosan?

Ha már találkoztál csíranövényekkel, könnyű elképzelned a mikrozöldeket - tulajdonképpen a csírák "nagytestvéreiről" van szó. Ezeket a növénykéket az első levelek megjelenése után, de még a kifejlett állapot előtt szüreteljük le. A timing itt minden: ebben a korai fejlődési szakaszban ugyanis valóságos tápanyagbombákról beszélhetünk. Képzeld, egy vörös káposzta mikrozöldje például hatszor több C-vitamint tartalmaz, mint kifejlett formájában!

Mit érdemes nevelni?

A mikrozöldek világában érdemes a legegyszerűbbekkel kezdeni. A retek például igazi kezdőbarát növény: erős, csípős íze feldobja a szendvicseket, és már egy hét alatt szüretelhető. A borsó mikrozöldje édeskés ízével nyűgöz le, míg a napraforgó ropogós textúrájával lopta be magát a séfek szívébe. Ha már magabiztosabban mozogsz ezen a területen, próbálkozz olyan különlegességekkel, mint a bordó levelű amaránt vagy a superfoodként is ismert búzafű.