#tárolás

8 / 8 db bejegyzés — 1. oldal

Ne csak a magját használd! A gránátalma minden része kincset ér!

Ne csak a magját használd! A gránátalma minden része kincset ér!

A gránátalma évezredek óta ismert gyümölcs, amelyet már az ókorban is nagyra becsültek nem csak különleges íze, hanem gyógyító tulajdonságai miatt is. Ez a rubinvörös magokkal teli gyümölcs manapság reneszánszát éli, miután a modern tudomány igazolta rendkívüli tápanyag-összetételét és egészségügyi előnyeit. De hogyan használhatjuk ki maximálisan a gránátalma jótékony hatásait a mindennapi életben?

A kókuszolaj 15 felhasználási módja a konyhán túl

A kókuszolaj 15 felhasználási módja a konyhán túl

A kókuszolaj az elmúlt évtizedben valódi reneszánszát éli – az egykor csak egzotikus összetevőként ismert anyag mára sokak számára mindennapi alapanyaggá vált. Bár a konyhában való felhasználása széles körben ismert, a kókuszolaj rendkívüli sokoldalúsága lehetővé teszi, hogy számtalan más területen is kiváltson vegyi anyagokat tartalmazó termékeket. A következőkben 15 kevésbé ismert, de annál praktikusabb felhasználási módot mutatunk be.

Nem mindegy, hogy melyik olajat mire használjuk! Komolyan károsíthatják az egészségünket!

Nem mindegy, hogy melyik olajat mire használjuk! Komolyan károsíthatják az egészségünket!

A különböző olajok egyre nagyobb választékban állnak rendelkezésünkre, ám kevesen tudják, hogy nem mindegyik alkalmas minden típusú ételkészítéshez. A különböző olajok eltérő füstponttal, ízvilággal és tápanyagtartalommal rendelkeznek, és ezek meghatározzák optimális felhasználási területüket. Ismerje meg, milyen veszélyekkel járhat a nem megfelelő olaj használata, és hogyan válassza ki a tökéletes olajat minden konyhai eljáráshoz!

Miért avasodik meg a dió?

Miért avasodik meg a dió?

A dió értékes és egészséges csemege, de sajnos hajlamos az avasodásra. Az avas dió nem csak kellemetlen ízű, de egészségre káros anyagokat is tartalmazhat. Szerencsére megfelelő tárolással hosszan megőrizhetjük frissességét.

  • «
  • 1