#gyomor

15 / 16 db bejegyzés — 1. oldal

Ez az ital a legjobb természetes megoldás a puffadásra!

Ez az ital a legjobb természetes megoldás a puffadásra!

A kellemetlen puffadást nem csak a nehezen emészthető ételek okozzák. A Helicobacter pyori nevű kórokozó is felelős lehet a krónikus gyomorhurutért, a gyomorfekély kialakulásáért, a rendszeres hasi puffadásért, sőt az emésztőrendszeri tumorok kialakulásáért. A világ lakosságának több mint a fele fertőzött.

Tanuld meg, hol vannak a gyógyító pontok a füleden!

Tanuld meg, hol vannak a gyógyító pontok a füleden!

Testünkön több mint háromszáz akupresszúrás pont található, nagy részük az úgynevezett mikrorendszereken helyezkedik el. Ezek a test körülhatárolt területei, amelyek megfelelnek az egész szervezet vetületének: az itt található akupresszúrás pontok stimulálásával hatással lehetünk az egyes szervek működésére.

A gyomorhurut népbetegség - ismerd meg a természetes gyógymódjait

A gyomorhurut népbetegség - ismerd meg a természetes gyógymódjait

A gyümölcsök körülbelül fél órát töltenek a gyomorban, a zöldségek 1­-2 órát. Más ételekhez viszonyítva ez kevés időnek számít, ezért optimális, könnyű tápláléknak minősülnek. A tojás és a tej ellenben átlagosan 3 órát tölt a gyomorban, a marha­ vagy borjúhús, illetve a szárnyasok (kacsa, liba) húsa pedig 4­-5 órát. A zsírosabb húsféléknél vagy a szardíniánál már 6-­8 órás emésztési idővel kell számolnunk!

Egy fűszernövény, amivel sok betegség kezelhető

Egy fűszernövény, amivel sok betegség kezelhető

A kömény, sokak számára ismerős ízesítő, nem csak a konyhában játszik fontos szerepet, hanem kiemelkedő egészségügyi előnyökkel is rendelkezik. Ezeket a kis magokat évszázadok óta használják gyógynövényként és hagyományos orvoslásban is. A kömény rendkívül sokoldalú és ízletes fűszer, amely nemcsak az ételeknek kölcsönöz egyedi aromát, de számos jótékony hatást is hordoz magában.

Dolgok, amiket éhgyomorra ne tegyél

Dolgok, amiket éhgyomorra ne tegyél

Az étkezés és az éhgyomorra történő cselekedetek fontos szerepet játszanak mindennapi életünkben és az egészségünk megőrzésében. Az éhgyomorra végzett tevékenységek és az ételválasztások különösen meghatározók lehetnek szervezetünk működése és jóléte szempontjából.