Leveskocka és ételízesítő házilag!
A leveskockák megkönnyítik az életünket, ám ha valaki elolvassa az összetevőit, biztosan nem szívesen használja legközelebb.
8 / 8 db bejegyzés — 1. oldal
A leveskockák megkönnyítik az életünket, ám ha valaki elolvassa az összetevőit, biztosan nem szívesen használja legközelebb.
Az ételszagok kellemetlenek tudnak lenni, különösen akkor, ha hosszabb ideig tartanak a lakásban. Az ilyen szagok eltávolításához szellőztetés, légtisztítók és speciális szagtalanítók használata is hatékony lehet. Érdemes odafigyelni az ételkészítés során is, hogy minimalizáljuk azokat a kellemetlen szagokat, amelyek az otthonunkban terjedhetnek, például használhatunk páraelszívót és szellőztetést a főzés közben.
Ki kell próbálni! Nincs ennél egyszerűbb módszer!
Apró konyhai trükkök haziasszonyoktól, amikkel sok bosszúságtól megkímélhetjük magunkatMinden háziasszonynak megvannak a maga kis fortélyai, amivel könnyebbé teszi a mindennapokat. Miért ne osztatnánk meg ezt egymással is? Az alábbiakban egy ilyen időt, energiát megtakarító, vagy bosszúság-csökkentő gyűjtemény következik. Ha van saját praktikád, kérlek, oszd meg velünk kommentben!
Bizony, mindannyiunkkal előfordult már, hogy kicsit több sót sikerült beletennünk az ételbe főzés közben. Nagyanyáink azonban nem estek kétségbe ilyenkor - számtalan bevált praktikájuk volt a túlsózott ételek megmentésére.
Ki ne ismerné azt a bosszantó helyzetet, amikor a gondosan elkészített húslevesünk nem a várt aranysárga színben pompázik, hanem zavaros lett? A jó hír az, hogy ez a probléma gyakran orvosolható!
A kotyogóst mindenki ismeri, szinte minden háztartásban megtalálható és sokan használják nap mint nap. Azt viszont már biztos kevesen tudják, hogyan kell az eszközzel igazán jó kávét főzni. Pedig a titok nyitja egyszerű.
Egy friss, ropogós alma elfogyasztása után általában automatikusan a kukába kerül a héj és a csutka. Pedig ez a látszólag haszontalan "hulladék" valódi kincsesbánya lehet a konyhádban. Gondoltad volna, hogy amikor kidobod ezeket a részeket, tulajdonképpen a gyümölcs közel harmadát veszted el? És ami még érdekesebb: nagyszüleink már tudták, hogy ezekből a részekből igazi kulináris különlegességeket lehet varázsolni.