Ezek a módszerek teljesen ártalmatlanok, de annál hatásosabbak lehetnek, de mielőtt belevágunk, érdemes egy bőrgyógyásszal megvizsgáltatni a bőrönkön lévő anyajegyeket és szemölcsöket, hogy ki lehessen zárni a rosszindulatú és agresszív bárrákot, a melanómát.

Ha minden rendben van, de nem szeretnénk sebészi úton eltávolíttatni ezeket a zavaró kis jeleket, akkor természet adta is megoldásokkal vehetjük fel a harcot olyan bőrpanaszok ellen, mint szemölcsök, anyajegyek, pigmentfoltok. 

Nézzük, mik ezek a módszerek: 

Anyajegyek kezelése

Vegyél egy gerezd fokhagymát, vágd ketté és tedd az anyajegyre, majd tartsd ott 4 órán át. Csináld meg minden nap.
Ha a fokhagyma illata zavaró számodra, akkor használj tiszta ecetet. Áztass bele egy vattapamacsot és tedd az anyajegyre 8 órára. Ismételd meg ezt a folyamatot, amíg az anyajegy el nem tűnik.

2. Lógó szemölcsök kezelése

Az almaecet hasonlóképpen alkalmazható a szemölcsre, mint az anyajegy esetében. Ha a szemölcs a szemhéjadon található, akkor alkalmazz teafaolajat, vízzel felhígítva. Ez segít kiszárítani a szemölcsöt és megelőzi a fertőzést antibakteriális tulajdonságainak köszönhetően. 

3. Mélyen gyökerező szemölcsök kezelése

Ez a fajta szemölcs nehezebben kezelhető, mivel a bőr felszínén túl mélyebben is megtapad. Dörzsölj banánhéjat a problémás területre napi kétszer, néhány percig. Egy hét után észrevehető változásnak kell bekövetkeznie.

4. Pigmentfoltok kezelése

Készíts keveréket almaecetből és hagymaléből, márts bele egy vattapamacsot, és helyezd a sötét foltokra. Hagyd hatni 15 percig, majd mosd le. Az ecet halványítja a bőrt, míg a hagyma antioxidáns tulajdonságai segítenek az öregedés elleni küzdelemben.