Egy ilyen, még kevésbé ismert csoda a földi mandula, mely nem csak gluténmentes, hanem rengeteg jótékony hatással is rendelkezik. De nézzük meg közelebbről, mi is ez a különleges növény, és hogyan használhatjuk fel a konyhában!
Mi az a földi mandula?
Bár a neve mandulát sejtet, a földi mandula nem diófélék közé tartozik, Nem is fán terem. A sás rokona. A növény föld alatt növő gumóinak egy speciális technológiával lehántolják a héját, amely sokkal finomabb ízű, mint a héjas változata. A koptatás azért is fontos, mert így megszabadítják a héja hordozta fitát és fitinsav tartalmától, amelyek káros hatással vannak az emésztőrendszerre.
Rengeteg elnevezése van: tigrisdió, manupalka, zulu, horchata.
Spanyolországban és Észak-Afrikában őshonos. A kis édes gumókat könnyű megkedvelni különlegesen finom íze miatt és nemcsak az ínyenceknek, hanem azoknak is ideális választás, akik keresik az egészséges és gluténmentes alternatívákat.
Gluténmentes – de tényleg!
Olvass tovább!
A teljes cikk elolvasásához online előfizetés szükséges.
Miről szól még a cikk:
- Felhasználási tippek
Most rendkívűli kedvezménnyel, ide kattintva Előfizetek
Az egy éves előfizetés a digitális Zöld Újságra csak 990!
Mit tartalmaz az előfizetés?
- A havonta megjelenő digitális Zöld Újság magazint 12 hónapont keresztül.
- Zöld Újság digitális lapszámainak archívumát.
- Hozzáférést a kiemelt cikkekhez.
- Heti egy hirlevelet.
- Partnereink által felajánlott exkluzív kedvezményeket, kuponokat.
Már előfizető vagyok, bejelentkezem.