#káposzta

10 / 10 db bejegyzés — 1. oldal

Tavaszi C-vitamin források – Honnan szerezzünk vitamint, amikor a kert még üres?

Tavaszi C-vitamin források – Honnan szerezzünk vitamint, amikor a kert még üres?

A hosszú tél után a szervezetünk gyakran C-vitamin-hiányos állapotba kerül, éppen akkor, amikor az immunrendszerünknek a legnagyobb szüksége lenne rá a tavaszi időjárás-változások és fertőzések kivédésére. Bár a kertünk és a helyi piacok még nem kínálnak bőséges választékot friss hazai zöldségekből és gyümölcsökből, szerencsére léteznek kiváló természetes C-vitamin források, amelyek átsegítenek minket ezen az átmeneti időszakon.

Tudod miért annyira egészséges a savanyú káposzta? Nemcsak a C-vitamin miatt!

Tudod miért annyira egészséges a savanyú káposzta? Nemcsak a C-vitamin miatt!

A savanyú káposzta hagyományosan elkészített étel, amely valamikor a legegészségesebb táplálékot jelentette a hideg, hosszú téli hónapok alatt. Őseink a savanyú káposztával tartották egészségesen a családjukat az év nedves és hideg hónapjaiban. A tápanyagokban gazdag savanyúság fejes káposztából készül só hozzáadásával, tejsavas erjesztéssel és akár áprilisig is eltartható.

Méregtelenítő céklasaláta

Méregtelenítő céklasaláta

A cékla méregtelenítő hatását már évezredek óta ismerjük, és ennek a zöldségnek a fogyasztása számos egészségügyi előnnyel járhat. A cékla méregtelenítő képességét a benne található természetes vegyületeknek és antioxidánsoknak köszönheti.

Vitaminbombák a kamrából

Vitaminbombák a kamrából

Az őszi-téli hónapokban gyakran küzdünk a vitaminhiánnyal, pedig kamránk polcain ott sorakoznak a megoldások. Fermentált finomságok, gondosan szárított gyümölcsök és az ablakpárkányon nevelt friss csírák – mind természetes vitaminbombák, amelyek segítenek átvészelni a hideg időszakot. Nagyanyáink jól ismerték ezeket a praktikákat, mi pedig most újra felfedezhetjük őket, ráadásul a modern tudomány már azt is pontosan megmondja, miért olyan értékesek ezek a hagyományos módszerek.

  • «
  • 1