#fekete

10 / 10 db bejegyzés — 1. oldal

Fekete szezám, a halhatatlanság magja

Fekete szezám, a halhatatlanság magja

A fekete szezámmag vagy más néven fekete szezám az ázsiai konyha és gyógyászat évezredek óta nagyra becsült alapanyaga, amely napjainkban egyre nagyobb figyelmet kap a nyugati világban is. Ez a kicsi, fekete mag nemcsak ízletes, hanem rendkívül tápláló és számos egészségügyi előnnyel rendelkezik, a fiatalító hatástól kezdve a csontok erősítéséig.

Fekete nadálytő jótékony hatásai ízületi gyulladásra

Fekete nadálytő jótékony hatásai ízületi gyulladásra

Az idő múlásával sokunk életében megjelennek az ízületi problémák. Köztük a leggyakoribb az ízületi gyulladás, amely fájdalmas kihívást jelent a mindennapok tevékenységében. A modern orvostudomány kínálta lehetőségek mellett egyre többen keresik a természetes megoldásokat az ízületi panaszok enyhítésére.

Miért olyan különleges a fekete rizs?

Miért olyan különleges a fekete rizs?

A fekete rizs, amit "tiltott rizsnek" vagy "császári rizsnek" is neveznek, nem csak különleges megjelenésével, de kiemelkedő tápanyagtartalmával is kitűnik társai közül. Ez az ősi gabona egykor olyan értékes volt, hogy Kínában csak a császár asztalára kerülhetett.

Nagymama legendás felete-dió befőtjének receptje

Nagymama legendás felete-dió befőtjének receptje

A zöld dió befőtt valamikor még dédanyáink korában egy mindennapos csemege volt. Szinte minden ház udvarán, vagy éppen a porta előtt volt legalább egy szép termetes diófa, amelyről ilyenkor június elején-közepén szüreteltek egy kevéske zöld diót, hogy abból zölddió-befőttet, zölddió-pálinkát, vagy éppen zölddió-likőrt készítsenek.

  • «
  • 1