A kávé híres antioxidáns tartalmáról, ami jó hatással lehet a szervezetünkre, azonban vannak fontos szempontok, amiket meg kell vizsgálnunk. Akik gyomorsavproblémákkal küzdenek, azoknak sosem kellene éhgyomorra kávét fogyasztaniuk, mert a kávé emeli a gyomorsavszintet, ami gyomorhurutot és fekélyt is okozhat. 


Ezenkívül az éhgyomorra fogyasztott kávé jelentősen növelheti a kortizolszintet, és sok időbe telik, mire ez a szint ismét normalizálódik. Az üres gyomorra fogyasztott kávé puffadást, hányingert és hányást is okozhat.
Ha nem tudsz, vagy nem szeretsz reggelizni, érdemes tejjel vagy kókusztejjel készíteni a kávédat, mivel ezáltal bejuttathatod a szükséges kalóriát a szervezetedbe, miközben óvod a gyomrodat.


Ha szeretnéd ellensúlyozni a kávé keserű ízét, adj egy kis fahéjat az őrölt kávéhoz a főzés előtt. Ez nemcsak ízletesebbé teszi a kávét, hanem enyhíti a keserűségét is.  

Az egészséges kávéfogyasztás és a kiegyensúlyozott reggeli segíthetnek a kellemesebb napindításban és az egész napos jó közérzet elérésében.